To je to što me zanima!

Uz GT verzije Cee'da Kia će u Ženevi otkriti agresivni Provo

Konceptni automobil trebao bi biti konkurencija u klasi Nissana Jukea, no konačna verzija vjerojatno će biti puno pitomija. Dolazi s 1,6 litrenim turbo motorom i 204 KS
Vidi originalni članak

Kia Provo je konceptni automobil koji će svoju premijeru imati na ženevskom salonu automobila, a daje naznake izgleda budućeg Kijinog kompaktnog SUV-a. Koncept opisuju kao trkaći automobil koji smije na cestu, no vjerojatno će njegova konačna verzija biti puno pitomija kako bi mogli konkurirati Nissanu Jukeu. 

Sa svojih 388 cm dužine i 135 cm visine dosta je kraći od Jukea i niži, a koncept se vozi na 19-inčnim kotačima. Provo je dobio agresivni prednji kraj, koji bi trebao biti karakterističan za buduće Kije, a svjetla su sastavljena od 850 malih LED-ica. Svjetla se mogu programirati, pa uz kratka ili duga svjetla mogu služiti za utrke, ali i iza ispisivanje poruka. Komandna ploča u automobilu je od jednog komada od karbonskih vlakana, a prednja sjedala su spojena.  Uz pogon na sve kotače, Provo pogoni 1,6 litreni turbo benzinac s 204 KS.

Uz njega u Ženevi stižu i GT verzije Cee'da i Pro Cee'da.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • globalsolutions 06.03.2013.

    fićo moj dragi vrijeme je za penziju...

  • WOMANIZER 06.03.2013.

    baby transformer! :)

  • Son of Man 06.03.2013.

    Cemu nikad ne izbace studije kao seriske aute vec ih ogole i poruzne do bola!??!

Komentiraj...
Vidi sve komentare