To je to što me zanima!

Uz hrvatski Viggo datoteke 'baci' u zrak i dijeli s drugima

Uz Viggo sve što trebate napraviti je odabrati neku datoteku i kliknuti dijeli. Bez povezivanja i profila, svi će kroz Viggo u dometu Bluetootha moći uzeti taj sadržaj
Vidi originalni članak

Viggo je nova hrvatska aplikacija koja vam želi olakšati dijeljenje sadržaja s mobitela u raznim situacijama. Brojne aplikacije od vas traže stvaranje profila, lozinke, povezivanje s drugima pa slanje. No, Viggo to želi riješiti tako da sav sadržaj koji želite (slike, neki tekst, kontakti ili dokumenti) jednostavno stavite u zrak i učinite ga dostupnima ljudima oko sebe. Neovisno o tome jeste li s prijateljima u sobi, na predavanju ili sastanku. 

Preduvjet je da oni koji žele te datoteke koriste Viggo i da su u dometu vašeg Bluetooth signala. Tek tada će vidjeti da je dostupna neka datoteka koju će jednim klikom moći skinuti. Sve ostaje dostupno dok vi ne isključite dijeljenje datoteke. 

Aplikaciju su kreirali zagrebački programeri Bojan i Davor Pavić. Trenutno je dostupna samo za iPhone, ali kako nam je Bojan Pavić rekao ukratko, Viggo rješava univerzalni problem pa su i njihove ambicije velike. Naime, da bi aplikacija dobila puni smisao, morat će doći na velik broj uređaja, a upravo je tu bitna i Android verzija, koja im je u planu, a koja će moći komunicirati s iOS korisnicima. 

Veliku priliku vide i u aplikaciji za Apple Watch, rekli su za Mashable te rade na tome da budu spremni čim sat krene u prodaju. Kako nam je rekao Bojan, velik je potencijal i kod Android Wear uređaja, ali je Appleov sat globalno u prvom planu pa će tako biti i u njihovom fokusu.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare