To je to što me zanima!

Uz robote, Google kupio tvrtku koja radi umjetnu inteligenciju

Nakon niza akvizicija velikih robotskih kompanija, Google je sada navodno platio čak 400 milijuna dolara za tvrtku DeepMind koja razvija umjetnu inteligenciju
Vidi originalni članak

Google je u nedjelju potvrdio da su odlučili kupiti tvrtku DeepMind, kojoj je glavni posao razvoj umjetne inteligencije, objavio je Re/code. Navode da je internetski div za kompaniju odlučio dati 400 milijuna dolara. 

Tvrtku su prije dvije godine u Londonu osnovali  Demis Hassabis, Shane Legg i Mustafa Suleyman, a na svojim stranicama navode da rade moćne algoritme učenja koji se koriste u raznim aplikacijama poput simulacija, igara i e-trgovine. Re/code piše kako je glavni razlog ove kupovine, akvizicija talenta te da je šef Googlea Larry Page sam vodio posao. 

Nakon niza akvizicija robotskih kompanija, Google je sada odlučio kupiti i tvrtku koja radi inteligenciju, a navodno DeepMind ima tim od 50 ljudi kojima je snažni fokus na umjetnoj inteligenciji. Kako piše TechCrunch, ovo bi trebalo Googleu pomoći u borbi protiv drugih velikih kompanija, kako bi ostvarili prednosti u poslovanju fokusiranjem na dubinsko učenje. Nedavno  su Yahoo i Facebook angažirali ljude koji će razvijati dubinsko višeslojno učenje, a i IBM se superračunalom Watson fokusira na takvo učenje. 

Idi na 24sata

Komentari 16

  • tomo909090 10.02.2014.

    Google će za 20-tak godina bit najveća multinacionalna kompanija jer će se u ne tako dalekoj budućnosti svijet "izrobotirati". Usuđujem se reći da će oduzeti mjesto naftnim kompanijama što se tiče zarade. Nadajmo se samo da roboti neće preuzeti naša radna mjesta

  • CptNemo 28.01.2014.

    Skynet već imaju, valjda im sad treba AI koji će ga kontrolirat.

  • strmi007 28.01.2014.

    Google se razbaca

Komentiraj...
Vidi sve komentare