To je to što me zanima!

Vaš Windows 10 telefon moći će postati punokrvni desktop

Continuum je nova opcija unutar Windowsa 10 uz koju će se sustav prilagoditi ekranima i periferiji. Ako spojite telefon na monitor izgledat će kao desktop PC
Vidi originalni članak

Microsoft je tijekom Build konferencije predstavio svoju viziju novih Windowsa uz nov u opciju unutar 'desetke' koju su nazvali Continuum for Phones. Njome će se pametni telefoni moći pretvoriti u normalno desktop računalo, odnosno nakon što telefone spojimo na veliki ekran imat ćemo približno isto iskustvo kao da smo na desktopu. Microsoft je odlučio developerima omogućiti da kreiraju softver za PC, tablete, telefone i Xbox, s aplikacijama koje se mogu prilagoditi ekranima na kojima ih pokrećemo. Windowsi će tako znati i da ste spojili tipkovnicu i miš na uređaj poput Surfacea pa se prilagoditi takvom radu. Joe Belfiore iz Microsofta je rekao tijekom konferencije kako su htjeli pokazati svoju viziju za telefone kojima se omogućuje da ih se proširi u PC iskustvo. No, ovo će biti dostupno na novijim uređajima koji će moći pogoniti ovakav rad na dva ekrana, a više će o tome objaviti kasnije, prenosi Verge .

Idi na 24sata

Komentari 6

  • user_204031 30.04.2015.

    windowsi napokon imaju nešto što je pozitivna razlika u odnosu na android.

  • 30.04.2015.

    Nesto kao Ubuntu: https://youtu.be/dl4R-iI9JHQ?t=3m56s

  • akreca 30.04.2015.

    telefoni jos uvijek nemaju dovoljno jak hardver za potpuni prikaz kao sto to ima desktop pc. kad se snaga hardvera izjednaci nece vise ni postojati ogromna kucista za desktop pc nego ce sve biti minijaturno i bez ogromne toplotne disipacije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare