To je to što me zanima!

Vatrena kugla izazvala paniku: Pomislili da se srušio avion

Lokalne vlasti u prvi su tren pomislile da je pao avion pa su angažirale spasioce. Najvjerojatnije se radi o meteoru koji je eksplodirao na visini od 100 kilometara
Vidi originalni članak

Velika vatrena kugla obasjala je nebo iznad Bangkoka u ponedjeljak ujutro. Kako prenose mediji, najvjerojatnije se radi o meteoritu koji je ušao u atmosferu i eksplodirao oko 8.45 sati, usred najveće gužve, pa su ga i snimile brojne kamere u vozilima. No, eksplozija na nebu je izazvala kratkotrajnu paniku jer su lokalne vlasti pomislile u prvi tren da je pao avion pa su aktivirale više od stotinu spasilaca, piše Time .

Kako su bljesak vidjeli i mještani u provinciji koja se nalazi oko 200 kilometara od glavnog grada vjeruje se da je meteorit bio prilično velik, a na tom su području čuli i snažnu eksploziju.

Saran Poshyachinda iz tajlandskog Nacionalnog astronomskog istraživačkog instituta je rekao kako se najvjerojatnije radi o meteoritu, jer bi satelit padao u smjeru istok-zapad. Iz snimki je zaključio da je nebesko tijelo izgorjelo na visini od 100 kilometara te da je bilo teško nekoliko kilograma. Bangkok Post navodi kako je moguće i da se radi o balonu ili komadu svemirskog smeća.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • LumbinHoo 11.09.2015.

    Ahaa..tamo inace svi nose kamere ukljucene za svaki slucaj?

  • napoleonov sin 09.09.2015.

    meteor

  • Gordana Firšt 07.09.2015.

    aj je o samo vjesnik nadolazećeg?

Komentiraj...
Vidi sve komentare