To je to što me zanima!

Velika promjena Volkswagena: Novi logo za električno doba

Kako bi modernizirali imidž njemačke kompanije u Volkswagenu rade i novi logo koji će otkriti sljedeće godine dok se kompanija priprema za novu liniju električnih vozila
Vidi originalni članak

Volkswagenovi automobili iz generacije u generaciju nisu prolazili drastične promjene, a tako je bilo i sa službenim logom njemačkog diva koji se kroz povijest mijenjao, ali tek blago. Po prvi put od 2012. godine kompanija će promijeniti službeni znak kojim dominiraju slova V i W. Na ovaj način kompanija se priprema za doba električnih automobila, a novi znak otkrit će sljedeće godine. 

Šef marketinga njemačkog diva rekao je kako će novi logo biti u duhu modernih vremena te da će ga dizajnirati kako bi funkcionirao na prednjoj maski automobila, ali i na ekranima pametnih telefona. 

Jochen Sengpiehl je za Bloomberg rekao kako Volkswagenov brend nije u dobroj poziciji u odnosu na prethodne godine jer su izgubili dio privlačnosti pokušavajući biti 'previše njemački'. Dodaje kako dizelski skandal nije jedini razlog. 

Kompanija će se tako još više proširiti u digitalnim kanalima i na društvenim mrežama, kako bi pronašli nove načine da uvjere kupce u koristi električnih vozila. Osim modernijeg i bližeg pristupa, tako će pokušati i opravdati višu cijenu vozila. 

Idi na 24sata

Komentari 22

  • ban jelačić_1 08.05.2018.

    a razlika između starog i novog bude skoro nikakva

  • 07.05.2018.

    ja kupio novog kedija 2016. Fenomenalan auto,a navozio sam se pila i pila.ne izlazim iz njega i kupicu si jos jednog,ali 4x4.za male pare imas džipa😁

  • nitrogen4 07.05.2018.

    Kupio jednog i sad ga se jedva cekam rijest. Sranje za istocnu europu. Aki big da nikad vise vw

Komentiraj...
Vidi sve komentare