To je to što me zanima!

Uhitili su šefa Samsunga: Isti skandal je srušio i predsjednicu

Šef Samsung grupe Jay Y. Lee je pod istragom za navodnu ulogu u korupcijskom skandalu zbog kojeg je morala odstupiti i predsjednica Južne Koreje Park Geun-Hye
Vidi originalni članak

Potpredsjednik Samsung grupe Jay Y. Lee uhićen je u Južnoj Koreji u četvrtak navečer po europskom vremenu. Nalog za uhićenje izdao je južnokorejski sud. Lee je pod istragom za navodnu ulogu u korupcijskom skandalu zbog kojeg je morala odstupiti i predsjednica Južne Koreje Park Geun-Hye, javlja Reuters.

Sud u Seulu odbacio je zahtjev da se izda uhidbeni nalog za predsjednikom Samsung Electronicsa Co Ltd Parkom Sang-jinom koji je i na čelu Korejskog konjičkog saveza.

Ured posebnog tužitelja u utorak je zatražio da se uhite oba Samsungova dužnosnika zbog korupcije i nekih drugih optužbi.

- Pokazalo se da je potrebno uhititi Jay Y. Leeja na temelju nove optužbe i novih dokaza - piše u priopćenju glasnogovornika suda.

Inače, Leejev otac Lee Kun-hee jedan je od osnivača Samsunga, no u 2014. je doživio infarkt te otad više nije u stanju voditi firmu. Uhićenog Leeja smatra se njegovim nasljednikom.

Iz Samsunga zasad nema komentara na uhićenje u korupcijskom skandalu teškom oko 40 milijuna dolara.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • Josip_Broz_Tito 17.02.2017.

    Živio veliki vođa Kim Jong Un - smrt fašistima !

  • Josip_Broz_Tito 17.02.2017.

    U Sjevernoj Koreji toga nema, tamo se zna red !

  • 17.02.2017.

    ...a najbolji su mi komentari koji u svemu vide "jugo" i "komuniste", a nisu svjesni da je termin "komunisti ili komunistički" uvriježen u našem društvu upravo od onih ljudi koji pojma nemaju da komunizam NIKAD I NIGDJE U SVIJETU nije postojao niti će ikad postojati jer to je utopija. Kad bi znali što je komunizam i komunističko društveno uređenje nikad nebi taj termin spominjali u ovom kontekstu u kojem ga spominju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare