To je to što me zanima!

Veliko plavetnilo: Zaronite s Googleom i istražujte oceane

Nakon što su nam omogućili da virtualno obiđemo Hrvatsku, Google Street View dobio je i mogućnost da uz prekrasne snimke istražujemo pacifičko podmorje
Vidi originalni članak

Googleov Street View donio nam je snimke s Antarktike, iz NASA-ina svemirskog centra i najpoznatijih muzeja, a nakon što su aktivirali Street View za Hrvatsku, odlučili su i zaroniti pod vodu. 

Kompanija je u srijedu na Street View dodala prekrasne panoramske snimke Velikog koraljnog grebena u Australiji, otočja Apo na Filipinima i podvodnog života na Havajima

Fascinantne snimke pokazuju bogati morski život, ali i omogućuju da po prvi put uživamo u tim dalekim destinacijama, skoro kao da smo tamo.

Fotografije su nastale u partnerstvu Catalin Seaview Survey projektom koji želi dokumentirati koraljne grebene koristeći panoramske snimke visoke rezolucije. Te bi snimke znanstvenicima omogućile da istražuju i utjecaj klimatskih promjena te rast temperature mora. Želja znanstvenika je i da se ljude zainteresira za te ekosustave i ulogu oceana u održavanju života cijelog planeta. 

Idi na 24sata

Komentari 18

  • Wolf Haley 30.09.2012.

    lol ovo je za sve nas koji se nikada ne bi usudili roniti toliko duboko! :D

  • Slavonka52 27.09.2012.

    Lijepo bi bilo kada bi se stvarno sve moglo vidjeti. Ali akcije NATO i slicne stvarcice nisu ni Googlu dostupne.

  • Filozof_1 27.09.2012.

    Meni je to baš simpa .... :) ... Sad iako nemam mogučnosti da nekud odem, mogu ipak vidjeti to mjesto :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare