To je to što me zanima!

Virtualno zrcalo otkriva kako će izgledati vaš novi osmijeh

Kao što se u Snapchatu ili Messengeru ukrašavamo efektima, zubari na sličan način mogu pacijentima sada uživo prikazati kako će im izgledati njihovi novi zubi
Vidi originalni članak

Izrada zubne proteze ili popravak zubi postat će puno lakši uz virtualno zrcalo koje će vam uživo prikazati kako će u konačnici izgledati vaš novi osmijeh. 

Izradio ga je Kapanu AG, startup koji je izašao iz švicarskog Instituta za tehnologiju u Zürichu. Radi se o tabletu s integriranim 3D laserskim skenerom koji vas skenira i samo par sekundi kasnije uz pomoć proširene stvarnosti preko vaših zubi će postaviti nove. Ti digitalni zubi potpuno prikazuju ono što će se kasnije ugraditi pacijentima, a prikazuju se precizno neovisno o vašem okretanju glave ili pričanju. Nešto poput digitalnih efekata u Snapchatu, ali daleko naprednije. 

No, ovakav sustav ima i druge prednosti. Tim digitalnim zubima mogu promijeniti veličinu, debljinu, boju ili oblik. Kako pojašnjava osnivač tvrtke, Roland Morzinger, na ovaj način komunikacija između zubara i pacijenta može biti puno jednostavnija, ali i očekivanja se mogu staviti u realne okvire te se mogu izbjeći razočaranja.

Softver inače koristi 3D bazu za prikaz zuba, a 3D skenerom se učitava pacijentov zagriz, kako bi na kraju mogla krenuti izrada proteza.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • 21.09.2017.

    Koliko košta to zrcalo?

  • 18.09.2017.

    Izgledat ce isto kao i bez tog zrcala..

  • 18.09.2017.

    hihi

Komentiraj...
Vidi sve komentare