To je to što me zanima!

FOTO Pogledajte novi Algebrin kampus od 110 milijuna kuna

U moderno i tehnološki najsuvremenije opremljenom prostoru na više etaža radit će gotovo 200 stalno zaposlenih, studirati 1600 studenata te polaziti njihove mnoge programe oko 12 tisuća polaznika godišnje
Vidi originalni članak

Visoko učilište Algebra u srijedu je otvorilo novi kampus na više od 12 tisuća metara četvornih, što je i najveći kampus u Zagrebu i Hrvatskoj, u vrijednosti od 110 milijuna kuna, što je najveća privatna investicija u obrazovanim hrvatskim institucijama.

Algebrina nova zagrebačka lokacija nalazi se u Gradišćanskoj ulici, u blizini kvarta Črnomerec. U moderno i tehnološki najsuvremenije opremljenom prostoru na više etaža radit će gotovo 200 stalno zaposlenih, studirati 1600 studenata te polaziti njihove mnoge programe oko 12 tisuća polaznika godišnje.

DIGITALNA DIPLOMA Fuchs o reformi obrazovanja: Uvode se digitalne diplome, učitelji mogu raditi do 70-te...

Trojica osnivača Algebre, a danas članovi Uprave Hrvoje Balen i Tomislav Dominiković te dekan Mislav Bakalović na otvorenju su naglasili kako time obilježavaju i 24 godine postojanja Algebre (od 1998.). Napominju kako je to za njih novo profesionalno poglavlje, u kojem će nastojati i dalje raditi tako da ljudi postaju bolji i unose veću konkurentnost na tržište rada.

U svemu im je, rekao je Balen, važna suradnja i podrška poslovne zajednice, poduzetnika i poslodavaca i ono što njima treba od obrazovanja, ali prije svega zalaganje za studente da rade ono što vole i u tome budu najbolji.

Poručio je kako je za Hrvatsku važno da stvori uvjete da talenti u njoj i ostanu, a cilj im je i da povećaju broj stranih studenata na njihovim programima, ali i u Hrvatskoj.

FUCHS PREDSTAVIO NOVOSTI Nacrt novog zakona: Doktorske disertacije ubuduće će se javno objavljivati 30 dana do obrane

I dekan Bakalović smatra kako je brojka od samo 0,7 posto stranih studenta u Hrvatskoj mala jer je time i na začelju Europe. To treba povećati jer bez znanja, inovacija i novih tehnologija i primjene u svim sektorima nijedno društvo ni gospodarstvo ne može napredovati, rekao je.

I Bakalović i Dominiković su najavili kako se pripremaju da od jeseni 2023. pokrenu i sveučilišni studij, a u čemu očekuju i podršku institucija. Vjeruju da Hrvatska može biti prepoznata i kao tehnološki, a ne samo turistički atraktivna zemlja.

SEDMA KONFERENCIJA 'Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska': Mlade treba učiti da budu inovativni i da razmišljaju

Ulaganje u Algebrin kampus i njihove planove na otvorenju je pozdravio i državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Ivica Šušak. Na otvorenju kampusa bili su nazočini i mnogi predstavnici uprava raznih vodećih domaćih kompanija, te iz gotovo svih većih domaćih IT tvrtki i telekoma kao i udruženja poslodavaca, komora, obrazovnih institucija, škola.

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare