To je to što me zanima!

Vodafone radi kišobran koji će puniti mobitel i pojačati signal

Vodafeone će testirati kišobran koji su napravili vrhunski znanstvenici na festivalu Isle of Wight u Velikoj Britaniji, a svidi li se publici, mogao bi i u serijsku proizvodnju
Vidi originalni članak

Nastavi li se ovakvo prevrtljivo vrijeme, ovaj kišobran na kojem radi britanski Vodafone, mogao bi biti savršeni ljetni gadget. Booster Brolly, kako su ga nazvali, može dopuniti bateriju  vašeg mobitela (ili drugih USB uređaja) preko USB utora u ručki, a električnu energiju dobiva preko fleksibilnih solarnih panela na kišobranu. Također u kišobranu je i mikro antena koja može pojačati kvalitetu 3G signala, a i štiti od kiše. Za korištenje tijekom noći ima i LED svjetiljku. 

Na kišobranu su radili sa UCL sveučilištem iz Londona, a dr Kenneth Tong objasnio je kako se električna energija  iz 12 solarnih ćelija sprema u bateriju ili se može odmah koristiti za punjenje uređaja. 

Ciljani korisnici ovog tehno-kišobrana su posjetitelji brojnih festivala. Tri modela testirat će se na Isle of Wight festivalu u lipnju. Pokaže li se uspješnim, uskoro bi mogao i u serijsku proizvodnju, piše Daily Mail. Inače, kišobran je težak oko 800 grama. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • ZMIJA1 19.06.2012.

    to je upravo ono što meni treba, kad kiša padne ja punim mbitel na kišici i spod kišobrana

  • takoy 16.06.2012.

    a ispod kišobrana mozak kuha ko babina čorba

  • Hrvat123 16.06.2012.

    To bi trebali napraviti Apple,Samsung i drugi proizvođači smartphonea,a ne neki loši proizvođač kao što je Vodafone.

Komentiraj...
Vidi sve komentare