To je to što me zanima!

U telefone će ugrađivati alate koji daljinski brišu sve podatke

Sporazum o sustavu protiv krađe potpisali su Apple, Google, Samsung, Microsoft, Nokia i drugi. Obvezuje ih na ugradnju alata za brisanje podataka u slučaju krađe
Vidi originalni članak

Apple, Google, Microsoft, Samsung i Nokia samo su neki od najvećih proizvođača mobilnih uređaja koji su potpisali sporazum o sustavu protiv krađe, prenosi Mashable. Sporazum obvezuje proizvođače da na pametnim telefonima koje proizvedu nakon srpnja 2015. godine za prodaju u SAD-u moraju imati alat protiv krađe koji bi korisnicima omogućio da daljinski obrišu sve podatke s uređaja, koji bi tako postao neupotrebljiv.

Ovaj alat također bi spriječio reaktivaciju uređaja bez korisnikove dozvole, uključujući i resetiranje na tvorničke postavke. Sustav korisniku omogućuje da u slučaju pronalaska uređaja poništi brisanje i vrati podatke.

Slični sustavi protiv krađe već postoji na nekim uređajima. Apple je u operativni sustav iOS 7 uveo mogućnost Activation Lock, koja zaključava uređaj nakon što prijavite da je nestao ili ukraden. Korisnici uređaja s Androidom mogu učiniti sličnu stvar putem Android Device Managera.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • Palmira 17.04.2014.

    Mwhaha, svi Custom ROM-ovi i dodatni software imaju odavno tu mogućnost ( hrpa na Androidima, da ne nabrajam sada) , kao i svi sigurnosni programi. Opet apple kaska jedno 3 godine za konkurencijom i razbacuje se izjavama kao dda su (opet) otkrili toplu vodu.

  • god of war 16.04.2014.

    ios5 ili ios6 ima tu opciju da preko laptopa/kompa vidis gdje ti je mobitel, opciju da mobitel zvoni, da posaljes poruku koju hoces koja se prikazuje na ekranu i da izbrises sve podatke s moba, sto postaje neupotreljbiv na kraju krajeva..toliko o tome.. to je, bojim se, jos jedna aplikacija koja ce u sebi imat kod za pracenje i to je to..nista drugo

  • 101Z 16.04.2014.

    pa to vec imas? ja preko samsunga mogu logirati i zbrisati sve podatke..ili?

Komentiraj...
Vidi sve komentare