To je to što me zanima!

Volkswagen Atlas: Golemi SUV stiže samo na američko tržište

Iako je Atlas najveći SUV u povijesti Volkswagena, na američkom tržištu se ubraja u srednju klasu SUV-ova. U ponudi će biti samo benzinski motori te prednji ili pogon na sve kotače
Vidi originalni članak

Volkswagen grupa je u velikoj SUV-Crossover ofenzivi. Svakih nekoliko mjeseci Škoda, Seat ili Audi izbace novi model, a najnoviji nam dolazi iz Volkswagena.

Novi SUV zove se Atlas i najveći je SUV koji je ova tvrtka ikad proizvela, osjetno veći i od Touarega. Namijenjen je isključivo američkom tržištu, gdje je veličina još najvažnija. Stoga će se i proizvoditi u SAD-u. Golemi SUV u dužinu mjeri 504 cm, a širinom od 198 cm teško bi se snašao na ulicama prosječnog europskoga grada. U visinu mjeri 177 cm. Naravno da tako velik automobil nudi i vrlo mnogo prostora u unutrašnjosti. Ima tri reda sjedala, a nudi i inovativan način preklapanja drugog reda sjedala za lakši pristup trećem. Preklapanje je moguće čak i kad je u drugom redu sjedala montirana dječja sjedalica.

Osim prostranosti, tu je obilje luksuza, primjerice audiosustav marke Fender s pojačalom od 480 vata i 12 zvučnika. Zbog dizelske afere u Volkswagenu nisu niti razmišljali o uvođenju dizelskog motora, koji bi kod ovakvog tipa automobila u Europi bio prva opcija. Od motora nude se samo dva benzinca. Osnovni je 2-litreni s četiri cilindra, turbom i 238 KS, dok se za pogon top modela brine 3,6-litreni VR6 motor s 280 KS. Oba motora snagu prenose preko 8-brzinskog automatskog mjenjača. Kupci će moći birati između prednjeg pogona i pogona na sve kotače, koji vozačima omogućava biranje između nekoliko programa vožnje ovisno o stanju i vrsti podloge.

Bez obzira na njegove dimenzije, Atlas prema američkoj klasifikaciji spada u SUV-ove srednje klase, a to je vrlo važan segment u SAD-u jer drži čak 10% tržišta. Stoga su u Volkswagenu posao shvatili vrlo ozbiljno i samo u tvornicu investirali dodatnih 900 milijuna eura kako bi mogli proizvoditi Atlas. Automobil će biti predstavljen polovicom studenog na Los Angeles Auto Showu, a tad će biti poznati i novi tehnički detalji kao i cijene za ovaj auto.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • volimpršut 04.11.2016.

    Drek od auta...

  • TheLionKing79 04.11.2016.

    Dobar,vidi se da je za americko trziste.

  • Rafo 04.11.2016.

    Dizajn bolji od većine današnjih ekstravagantnih auta, bio bi još bolji da su cijeli odbojnici od crne plastike, a ne samo do pola.

Komentiraj...
Vidi sve komentare