To je to što me zanima!

Volkswagen do 2025. želi imati 30 električnih modela na cesti

Volkswagen je proteklih mjeseci ulagao u Gett, rivala Uberu, najavio električni Microbus, a sada su otkrili da žele imati 30 električnih modela do 2025. godine
Vidi originalni članak

Najavljujući novu strategiju Volkswagena, direktor kompanije Matthias Müller rekao je kako žele ispraviti nedostatke i uspostaviti novu, otvorenu i poštenu korporativnu kulturu. Na tome putu najavili su da će u sljedećih 10 godina lansirati 30 električnih modela, koji bi trebali donijeti između 20 i 25 posto ukupne prodaje - odnosno 2 do 3 milijuna vozila.

Müller je proteklih mjeseci, usred skandala s emisijama štetnih plinova, najavljivao taj električni zaokret i nova rješenja mobilnosti. Uložili su 300 milijuna dolara u Uberovog rivala, Gett, predstavili električni Microbus i najavili planove oko samovozećih taksija. Točnije, žele razviti tehnologiju za autonomna vozila i do kraja desetljeća je licencirati drugim tvrtkama.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • alcapone123 18.06.2016.

    smeće...

  • ragbijaš 17.06.2016.

    Imam golf 2.0 TDI Bluemotion i prezadovoljan sam.Znam da je budućnost elektrika al nemojmo dizele otpisati i mislim da WW ima jedne od najboljih.Nekom smeta golf,pa zna se amerima i neupućenima.Svi vrve oko japanaca i navodne kvalitete,a da samo znate koliko imaju opoziva zbog većih mana koji mogu ugroziti ljudske živote.Eh moji evropljani i balkanski mentalitet.

  • Der Kommissar 17.06.2016.

    VW je dokazao da ne zna napraviti kvalitetan downsajzani turbobenzinac koji izdrži 300 000 km. Sad su ih ubili u pojam i ovom kaznom za dizelaše, ostaje im samo da udre po elektrici, što i jest budućnost.

Komentiraj...
Vidi sve komentare