To je to što me zanima!

Volkswagenov plan: Sve aute u 'aferi dizel' šalju na doradu

Čak 11 milijuna vozila pogođeno je "Aferom Dizel", a 5 milijuna se odnosi na automobile VW-a te će na svima obaviti servis. Prvo slijede obavijesti kupcima
Vidi originalni članak

Volkswagen je u utorak predstavio akcijski plan kojim će poboljšati sustave ispušnih plinova na svojim dizelskim vozilima uključenima u 'Aferu Dizel'. 

Prvi korak njemačke kompanije bit će da obavijeste pogođene kupce kako se sustave ispušnih plinova u njihovim vozilima može doradom poboljšati u vrlo kratkom roku, a iz VW-a dodaju da su sva pogođena vozila tehnički sigurna i spremna za vožnju.

Volkswagen i ostale marke u koncernu će nadležnim institucijama u listopadu predstaviti sva tehnička rješenja i mjere, a u tome će u sljedećim tjednima i mjesecima obavijestiti i kupce. Tako će se i na hrvatskim stranicama svih marki koncerna koje su pogođene ovom aferom vozači moći informirati o trenutnom stanju.

Još je prošli tjedan Volkswagen objavio da je 11 milijuna vozila pogođeno aferom namještanja emisija štetnih plinova, a 5 milijuna se odnosi na automobile Volkswagena te će na svim vozilima obaviti servis. Inače, radi se o dizelskim motorima EA189 (EU5), dok aktualna nova vozila s EU6 motorima nisu pogođena.

Idi na 24sata

Komentari 57

  • Duro 08.10.2015.

    Da Njemci gadno lazu u autoindustriji to se odavno zna. Prije vise od godinu dana procitao sam testove koje je radio ITC (medunarodna trensportna organizacija) i njihovi profesionalni (neutralni) i po njoj su VW, BMW, Mercedes po razlici izmedu stvarne i deklarirane potrosnje daleko najveci lazovi. U prosjeku oko 20%. Kao pojedini model najvise u potrosnji laze Polo sa gotovo 40%. Eto ti njemacka kvaliteta. I za sve one koji pljuju po francuskim vozilima treba reci da lazu puno manje, u prosjeku 5-10%. Naravno niti jedno vozilo nije bilo moguce voziti s deklariranom potrosnjom.

  • varešak 02.10.2015.

    Skoro svi proizvođači lažiraju testove,ali kola su se slomila na folkswagenu.

  • Hiroo_Onoda 02.10.2015.

    Softver za prevaru: To je jedini pravi naziv. Vjerojatno i kvarove programiraju po isteku garancije, a uskoro će te moći poslati u provaliju budeš li previše kenjkao protiv tvrtke.

Komentiraj...
Vidi sve komentare