To je to što me zanima!

Volvo prelazi na struju: Svaki novi auto imat će elektromotor

Volvo je u srijedu najavio da će između 2019. i 2021. predstaviti pet potpuno električnih automobila, ali i da nakon 2019. godine u ponudi neće imati automobil koji nema elektromotor.
Vidi originalni članak

Dok svi proizvođači najavljuju nove električne automobile koji će dopuniti njihovu ponudu, Volvo je u srijedu otišao nekoliko koraka dalje i najavio da će od 2019. svaki njihov novi automobil imati i elektromotor. Na taj način kažu da će električni pogoni biti u središtu njihovog budućeg poslovanja. 

- Ljudi sve više traže automobile na električni pogon i želimo odgovoriti na njihove sadašnje i buduće potrebe. Sada ćete moći izabrati bilo koji električni Volvo - rekao je predsjednik kompanije Håkan Samuelsson. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

To ne znači da će klasični motori potpuno nestati, već će imati isključivo hibridne i električne modele u ponudi. Što se električnih tiče, između 2019. i 2021. godine Volvo planira predstaviti pet novih modela. Tri će biti Volva, a dva modela Polestara, njihove kompanije koja se bavi sportskim preradama standardnih modela. Ostatak ponude dobit će elektromotore kao nadopunu pogona, tako da niti jedan auto neće biti bez elektromotora. Inače, kompanija planira do 2025. prodati milijun elektrificiranih vozila.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • jluci82 08.07.2017.

    Znaju Kinezi.....

  • NDH-AP1 07.07.2017.

    steta

  • 06.07.2017.

    Onaj tko kupuje npr. Mercedes,Bmw,Audi,Jaguar,Volvo,Rangerover i slične premium brendove, ako ima novaca na bacenje će kupiti šestaka ili osmaka benzinca dok onaj tko kupuje takav auto zbog posla i putovanja a nema toliko novaca definitivno će kupiti neki dizel, takva priča je bila prije 10 godina a ništa se nije promjenila do dana današnjeg, slabo zaživljvava ta ideja na struju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare