To je to što me zanima!

Vozačima htjeli gledati u Fejs profil i tako naplatiti osiguranje

Facebook je zaustavio aplikaciju osiguravajuće kuće koja je htjela iz postova ocijeniti prve vozače i na taj im način odrediti cijenu osiguranja za automobile
Vidi originalni članak

Osiguravajuća kuća Admiral u Engleskoj je htjela analizirati karakter vozača i na temelju njihovih postova i lajkova odrediti cijenu njihove premije, ali Facebook im je stao na put i zaustavio njihov plan. 

Iz Facebooka kažu da je privatnost njihovih korisnika najvažnija stvar i da imaju jasna pravila o tome kako se smiju koristiti informacije koje klijenti mogu dobiti. Tako među njihovim pravilima jasno stoji da se podaci ne smiju koristiti kako bi se donijele odluke o odobravanju ili odbijanju prijava ili određivanja kamata. Udruge za zaštitu prava na privatnost pozdravile su ovaj potez Facebooka i osudile planiranu akciju osiguravatelja. 

Kako prenosi Guardian, tvrtka je sada u pregovorima s Facebookom da nekako spasi svoju aplikaciju. Oni su htjeli analizirati profile korisnika koji kupuju prvi auto i tražili bi karakteristike da vide koliko je netko siguran vozač i tako bi ih bodovali. Aplikacija je trebala biti na dobrovoljnoj bazi i nudili bi popust na standardnu cijenu, a ne povećanje cijene. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare