To je to što me zanima!

Vratio se Ford GT: Brutalna jurilica stiže s čak 600 'konja'

Novi Ford GT je laganiji uz korištenje karbona i aluminija, a njegov 3,5-litreni V6 motor proizvodit će 600 konjskih snaga. Stiže tek u drugoj polovici sljedeće godine
Vidi originalni članak

Ako je suditi po gomili koja se okupila oko njega, novi Ford GT bit će strahovito popularan automobil. 

Najnoviji GT predstavljen je na sajmu u Detroitu, a na cestama bi ga mogli vidjeti u drugoj polovici sljedeće godine. Na njegovu razvoju tijekom prošle godine radio je mali tim koji je bio smješten u podrumu Fordova razvojnog centra u Dearbornu. Bit će u ograničenoj seriji, a prvi primjerci u prodaju će krenuti u SAD-u. 

Zvijer od automobila pogoni 3,5-litreni twin-turbo V6 motor koji proizvodi 600 konjskih snaga. Trebao bi se natjecati i na utrci 24 sata Le Mansa. Posljednji GT imao je 5,4-litreni V8 motor koji je proizvodio 550 'konja'. 

REUTERS/PIXSELL

U GT liniji predstavili su i novi F-150 Raptor kojem su smanjili masu za nekih 225 kilograma. Terenac će u prodaju također u jesen sljedeće godine. Pogoni ga 3,5-litreni EcoBoost motor koji mijenja V8 od 6,2 litre. 

Shelby GT350R Mustang također je plijenio poglede, a kasnije ove godine moći će ga kupiti Kanađani i Amerikanci. Ova trkaća verzija također ima 5,2-litreni V8 motor koji proizvodi više od 500 konja uz šestbrzinski ručni mjenjač. Inženjeri su podesili ovjes, auto je još aerodinamičniji, ali i lakši uz  Michelin Pilot Sport Cup 2 gume s karbonskim naplacima. Skoro 60 kilograma su izgubili i uklanjanjem klime, audio sustava, stražnjih sjedala, tepiha, podnice u prtljažniku, kamere, sustava koji napuhuje gume te rezonatora u ispuhu što mu je dalo još snažniji zvuk. 

REUTERS/PIXSELL

Idi na 24sata

Komentari 19

  • El Tractor 13.02.2015.

    Fantastičan izgled.

  • Galeb i ja 14.01.2015.

    Sve je u redu a i super izgleda jedino me interesira zasto ce imati 600 Ks ?.

  • dave 14.01.2015.

    predobar stroj..moderni retro..svi sto seru po njemu nek se izjasne koliko su vidjeli gt40 uzivo...000 komada,,dakle sve je jasno..gt 40 ce zasigurno bit jedan od najbrzih i najljepsih auta u super klasi...legenda...jedina mana po meni mu je v6 motor.. grkljanje v8 motora je bilo draz ovog auta..steta ..bolji bi bio v8 kompresor..ekoloski to nije nemoguce-npr novi rs6,m5,corvette....

Komentiraj...
Vidi sve komentare