To je to što me zanima!

Vrijedilo je: Impresivno carstvo u Minecraftu gradi pet godina

Igrač Linard u Minecraftu je 2012. počeo graditi svoje kraljevstvo, a iako je igra promijenila vlasnika, njegov impresivni svijet sa svojim gradovima, kućama i lukama još nije gotov
Vidi originalni članak

Kroz godine smo vidjeli mnoge kreacije u Minecraftu koje su nas ostavljale bez daha, a igrači su napravili 'kockastu' verziju gotovo svega što su mogli zamisliti. Igra je s vremenom postala sjajan alat za učenje djece, ali i kreativno izražavanje.

Galekinovo kraljevstvo (Kingdom of Galekin) jedan je od najimpresivnijih radova, a ogroman fanstasy svijet djelo je igrača Linarda. Najbolji dio svega je kako ovo nije preslika nekog dijela iz Igre prijestolja ili Gospodara prstenova, već originalni svijet sa svojim gradovima, lukom, selima, kućama...

Linard je na svom digitalnom počeo raditi još 2012. godine, a četiri i pol godine kasnije stalno ga nadograđuje novim elementima i ne misli stati. Komentatorima je odgovorio da ga misli i proširiti, a u njegovo kraljevstvo možete zakoračiti i vi.

Idi na 24sata

Komentari 39

  • Blues anđelica 05.10.2016.

    Sve to je u redu, samo me zanima koliko godina ima igrač ,i što je još u tih pet godina ostvario u životu.. Ako mu je ovo bio hobi od sat dva dnevno uz realizaciju pravog, stvarnog života, tada svaka čast..Ali ne znam zašto imam sumnje da je tako..

  • BOSCH_sačuvaj 05.10.2016.

    Svaka čast! :) Prvi grad mu vuče na jedan iz Skyrima

  • zabravljeni heroj Jan Hus 05.10.2016.

    igranje video igara može biti jako dobro. Štoviše, igrači kroz igru mogu mnogo toga naučiti, primjerice jezik. Ukoliko igrači igraju igricu na engleskom jeziku, vrlo brzo će savladati osnove jezika. Potom, igrači razvijaju logičke vještine, odnosno vještine logičkog zaključivanja. Ako ste igrali složenije igre, sami znate koliko puta treba pronaći rješenje iz određene situacije, što definitivno može dobro doći u stvarnom životu. Uz to, razvijaju se i motoričke i prostorne vještine te preciznost. Igrači se u igri vrlo brzo trebaju snaći, doći do grada koji se nalazi na mapi, a za to trebaju razviti vrlo dobre vještine snalaženja u prostoru. Isto tako, trebaju biti precizni prilikom ciljanja mete. Nadalje, u strateškim igrama poput SimCityja, Age of Empires i sličnima, igrači razmišljaju kako upravljati resursima s kojima raspolažu te planiraju kako napraviti određenu stvar. U takvim igrama igrači razvijaju multitasking, pronalaze različita rješenja, mijenjaju taktike i slično. Osim toga, igrač uči brzo razmišljati, analizirati i donositi odluke. Prema riječima istraživača sa Sveučilišta u Rochesteru, na čelu s Daphne Bavelier, igre simuliraju stresne događaje poput onih u bitci te mogu biti alat za treniranje i suočavanje sa situacijama u stvarnom svijetu. Prema provedenoj studiji, osobito akcijske igre treniraju mozak za brze odluke.

Komentiraj...
Vidi sve komentare