To je to što me zanima!

VW povlači 38 tisuća auta zbog problema s papučicom kočnice

Volkswagen je prisiljen s tržišta opozvati tisuće novih automobila zbog problema s papučicama kočnice, potvrdio je glasnogovornik njemačke automobilske tvrtke
Vidi originalni članak

VW će povući oko 38.100 automobila modela Golf, Tiguan, Touran i T-Roc iz 2020. godine. Nešto manje od 17.600 vozila nalazi se na domaćem njemačkom tržištu. Glasnogovornik VW-a priopćio je da zbog neispravnih papučica nije zabilježena nikakva šteta ni nesreća.

NESREĆA KOD ZAGREBA VIDEO Autom razvalio hidrant i zbrisao: 'Stao sam i pitao jesu li svi dobro. Rekli su mi da jesu'

Tijekom internih pregleda vozila inženjeri su otkrili da pločica papučice na koju se oslanja noga vozača tijekom kočenja može u nekim okolnostima izobličiti ili čak odvojiti od podloge. Problem je uočen kod automatskih automobila i vozila prilagođenih vožnji lijevom stanom ceste.

U Europi se lijevom stranom vozi u Velikoj Britaniji, Irskoj, te na Cipru i Malti. Među ostalim zemljama pravilo lijeve strane na snazi je i u Japanu. Povučena vozila treba provjeriti i po potrebi popraviti, saznaje se iz izvora u sjedištu autogiganta u Wolfsburgu.

PROMO Pripremite svoj automobil za zimske uvjete, a usput osvojite i trogodišnju zalihu goriva!

Njemačka savezna uprava za automobilski promet nadgleda postupak opoziva i obrazložila je da je akcija pokrenuta zbog "neispravnog zavarenog spoja“.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • Mugler Alien 30.12.2020.

    Žikina dinastija, legendarna scena dok Žika i Milan starim bmw 2002 neispravnih kočnica jure niz planinske ceste. Vidiš Žiko da može da vozi. Milane, može da vozi al ne može da stane!

  • kompirko 28.12.2020.

    kupujmo vau vau aute

  • 20.12.2020.

    Nikad mi se nije sviđao ni jedan VW automobil

Komentiraj...
Vidi sve komentare