To je to što me zanima!

Winamp živi dalje: Radionomy ga odlučio otkupiti od AOL-a

TechCrunch, koji je također u vlasništvu AOL-a, piše da je dogovor vrijedan između 5 i 10 milijuna dolara, a AOL je dobio i 12 posto udjela u belgijskom Radionomyju
Vidi originalni članak

Winamp je ipak uspio preživjeti. Naime, belgijska tvrtka Radionomy, objavila je u utorak kako od AOL-a kupuje Winamp, kao i SHOUTcast. Nije poznato koliko je Radionomy platio ovaj servis, no TechCrunch, koji je također u vlasništvu AOL-a, piše da je dogovor vrijedan između 5 i 10 milijuna dolara, a AOL je dobio i 12 posto udjela u Radionomyju.

Podsjetimo, AOL je u studenom prošle godine najavio da gasi Winamp, koji je pokrenut 1997. godine i mnogi su ga koristili za slušanje MP3 glazbe. AOL je 1999. godine kupio Nullsoft, vlasnika Winampa i SHOUTcasta, za 80 milijuna dolara.

Ubrzo nakon što je objavljeno da se Winamp gasi, pojavila se i glasina da Microsoft pregovara o kupnji legendarnog playera, i to zajedno sa SHOUTcastom. Od toga na kraju nije bilo ništa, no zanimljivo je da je Magic Phone, nekadašnja tvrtka osnivača i direktora Radionomyja Alexandrea Saboundjiana, danas dio Microsofta.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • AntonTrdić 16.01.2014.

    nema sta , bolje vijesti danas nisam cuo

  • nikolajev_13 15.01.2014.

    Neizmjerno mi je drago. RESRECT program s kojim sam proveo svoje djetinjstvo.

  • mačupiču 15.01.2014.

    sta je to

Komentiraj...
Vidi sve komentare