To je to što me zanima!

Xperia XA Ultra: Veliki telefon s najboljom selfie kamerom?

Sonyjev XA Ultra phablet izdvaja se od ostalih uređaja prednjom kamerom od 16 megapiksela s autofokusom, optičkom stabilizacijom slike i LED bljeskalicom.
Vidi originalni članak

Svom nizu Xperia telefona, Sony je sada dodao najnoviji phablet Xperia XA Ultra, a radi se o telefonu solidnih karakteristika s iznimno moćnom prednjom kamerom kao glavnim adutom. 

XA Ultra je veća verzija XA telefona, a dolazi s 6-inčnim ekranom i istom Full HD rezolucijom, što bi nekima moglo i zasmetati na tako velikoj dijagonali. Dizajnom je također gotovo jednak XA modelu, a pogoni ga MediaTek procesor s osam jezgri na 2 GHz uz 3 GB RAM-a i samo 16 GB interne memorije. Prilično je sigurno da ćete se odlučiti na microSD karticu kako bi proširili memoriju. Ono što bi vas također moglo ograničiti je baterija od 2700 mAh. Iako Sony navodi dva dana korištenja, to će trebati potvrditi u praksi. 

Ono u čemu telefon odskače je prednja kamera od 16 megapiksela sa Sonyjevim senzorima za slabo osvjetljenje te bljeskalicom i optičkom stabilizacijom slike. Prednja kamera također ima i opciju okidanja fotografija prepoznavanjem vaše ruke. Glavna kamera još je moćnija, pa će snimati fotografije od 21,5 megapiksela, a nudi hibridni autofokus, brzo pokretanje i okidanje.  Telefon će biti dostupan od srpnja. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Rafo 19.05.2016.

    Čemu toliko razbacivanje megapixelima? Ako je veličina senzora više pixela od neke idealne količine donosi samo lošiju sliku, jer postaju premali da bi kvalitetno prikupljali svjetlo, povećava se temperatura senzora i još mnogo drugih problema, a sve skupa poskupljuje proizvodnju. Objektivno, za ispis kvalitetne fotografije formata A5 (što je veće od uobičajenog formata 15x10 cm) pri 300 DPI sasvim je dovoljna i maksimalna rezolucija od nekih 5 megapiksela. A većina fotografija snimljenih mobitelom i tako se gleda samo na malom ekranu mobitela, ili eventualno na monitoru računala. Onaj kojemu ipak trebaju jako velike rezolucije i puno piksela radi izrade plakata ili postera, sigurno neće fotografirati mobitelom, nego pravom kamerom.

  • CFC17 19.05.2016.

    Sve to stoji, al sto vrijedi Sony-u to. Ja se sjecam da sam kupio bio Sony Satio. Bio je brutalan mobitel, sa britalnom kamerom. Ako se dobro sjecam bio je Cybershot. Kameru je imao bolju negoli sto sada imam na s6-stici, al sta to vrijrdi kad im je podrska nikakva. Za Samsung (koji imam), i Iphone (koji sam imao) znam da svakih malo izlaze software update-ovi, nebitno dalo time zele pospjesiti rad istog sustava, ili ga nadograditi. Sony je jako dobar mobitel kada ga kupis, ali kroz godinu dana dosta izgubi na brzini, rade uredaj da bude dobar trenunto, a kada to prode ostane samo sjecanje na "brutalan" uredaj.

Komentiraj...
Vidi sve komentare