To je to što me zanima!

Yahoo plaća 1,1 mlrd. dolara za Tumblr: Nećemo ga upropastiti

Preuzimanje Tumblra koji je popularan među mladima trebalo bi Yahoou pomoći u pomlađivanju lica i podizanju "kul faktora". Ugovor vrijedi čak 1,1 milijardu dolara
Vidi originalni članak

Yahoo je objavio u ponedjeljak kako su sklopili dogovor kojim će za 1,1 milijardu dolara kupiti blog platformu Tumblr. Prema dogovoru, obećali su da ga neće upropastiti te će Tumblr i dalje ostati samostalan, a šef kompanije ostaje David Karp. 

Ovaj je posao najveći za Yahoo otkad ih je prošle godine u lipnju preuzela Marissa Mayer, koja je u kompaniju stigla iz Googlea. Yahoo je zainteresiran za Tumblr jer uz velik rast, Tumblr ima i golemu bazu mladih korisnika te bi time svoj dojam među mlađom populacijom. Tumblr ima više od 300 milijuna posjetitelja mjesečno, a svake sekunde objavi se 900 postova. Yahoo navodi da bi spoj Tumblra i Yahooa trebao povećati publiku Yahooa za 50 posto (na više od milijardu posjetitelja mjesečno). 

Iz Yahooa dodaju kako će obje strane imati koristi od ovog posla, a direktorica Marissa Mayer kaže kako Tumblr redefinira kreativno izražavanje na internetu. 

- Tumblr i Yahoo na toliko razina ne mogu biti različitiji, ali istovremeno se nadopunjuju. Tumblr najbrže raste, a Yahoo je prva internetska medijska mreža - kaže Mayer u priopćenju. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • SekaAllTimeLow 22.05.2013.

    upropastiće ga i to kak. već su spominjali nekakvu cenzuru da sajt može bit i za djecu. pa jel sve mora bit prilagođeno hebenim balavcima? ako ne mogu vidjet psovku i sl. nemaju šta ni tražit na internetu, nek idu jest čokolino.

  • Intergalaktički Gigaimperator 20.05.2013.

    Ko koristi Yahoo? Vjerojatno malo ljudi...

  • zelot 20.05.2013.

    Propade Tumblr. Bacaju pare u vjetar.

Komentiraj...
Vidi sve komentare