To je to što me zanima!

Za vatrogasce: Od starog busa su napravili repliku Boeinga

Maketa je dugačka 15 metara, a raspon krila je 11 metara. Njome će se služiti vatrogasci za potrebe vježbi spašavanja. Pokaznu vježbu zakazali su za 26. ožujka
Vidi originalni članak

Solinska tvrtka Salona Var napravila je od starog aerodromskog autobusa napravila repliku Boeinga za potrebe vježbi vatrogasaca splitskog aerodroma. Naime, dok svjetski aerodromi kupuju prave avione za vježbe, Resniku je to bilo preskupo pa su kod Salona Vara naručili maketu. 

Projekt su pripremali cijeli mjesec, a zatim su još devet dana radnici u CEMEX-ovu pogonu na isluženi autobus za prijevoz putnika stavljali metalnu konstrukciju. Krajnji produkt je znatno umanjena, buckasta replika Boeinga. Maketa je dugačka 15 metara, a raspon krila je 11 metara.

Potom su "avion" ukrcali na labudicu i odvezli ga do zračne luke Resnik. Vatrogasci još moraju pregledati "Boeing" , kako bi utvrdili da li je sve spremno za pokaznu vježbu koju će odraditi 26. ožujka.

Iako je u pitanju maketa, sva vrata na njoj su po obliku i veličini identična onima na pravom avionu. Tako će prilikom vježbi spašavanja vatrogasci moći steći iskustvo kao i prilikom vježbi na pravom avionu.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • DenisB_1 20.03.2014.

    Jel može letjeti!?

  • varešak 20.03.2014.

    dobro su se snašli u ovoj besparici i iskoristili stari bus koji če im dobro doći za vježbe svaka čast

  • ŽeljkoŽeljkov 19.03.2014.

    Bolje nešto od nečega nego ništa od ničega....rekao je Grunf....ovo mora da je njegovo djelo

Komentiraj...
Vidi sve komentare