To je to što me zanima!

Zagreb se ponosi ekološki osviještenom školom

Djeca najbolje razvijaju svjesnost o osjetljivosti našeg planeta, uštedi energije i prirodnih resursa te podizanju kvalitete boravka u prostoru učeći na praktičnom primjeru
Vidi originalni članak

Centar za „Zelene škole“ američkog Savjeta za zelenu gradnju (US Green Building Council) pokrenuo je 2012. globalnu inicijativu za poboljšanje uvjeta u kojima djeca uče tijekom školske godine.

Green Apple Day of Service uključuje jedan dan volonterske akcije s namjerom da se u školama diljem svijeta osigura čišći i zdraviji zrak te ugodan boravak, uz uštedu energije prirodnih resursa. Poboljšanjem toplinske izolacije, ugradnjom energetski učinkovitih prozora i vrata, ozelenjavanjem okoliša, ugradnjom pročišćivača zraka, korištenjem eko namještaja i kvalitetnih energetski učinkovitih rasvjetnih tijela djeci se omogućuje lakše učenje, veća produktivnost i kreativnost te zdravo i sigurno okruženje za učenje i boravak u školama. Dodatno se smanjuju troškovi održavanja i upravljanja školskom zgradom, što povoljno utječe na gradski proračun.

Green Apple Day of Service 7. listopada obilježio je i Hrvatski savjet za zelenu gradnju, a ovom globalnom pokretu pridružili su se učenici, njihovi roditelji, učitelji i ravnatelj OŠ Kajzerica, Igor Rukljač. Osim recitacija, pjesme i plesa, učenici su sudjelovali u eko-radionicama te sadnji cvijeća u suradnji s tvrtkom Moj Balkon.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Uni 10.10.2015.

    prelijepo

Komentiraj...
Vidi sve komentare