To je to što me zanima!

Zamjena za miš: U Microsoftu ovako vide budućnost računala

Surface Pen olovka uz nove nadogradnje postat će još moćniji alat koji bi nas mogao osloboditi miševa, barem što se tiče rada. Za igranje će nam on trebati barem još neko vrijeme
Vidi originalni članak

Miš je godinama bio sastavni dio naših računala bez kojeg je i danas teško zamisliti rad, ali razvojem tableta i prijenosnika s ekranima osjetljivima na dodir mijenja se i način na koji danas radimo s računalom. Microsoft je odlučio poboljšati svoju Surface Pen olovku uz koju bi još manje ovisili o miševima. 

Tako su prije nekoliko dana dobili patent za kvačicu koja je uobičajena kod svake kemijske olovke. Međutim ova će imati funkciju da oponaša kotačić na miševima te bi povlačenjem prsta gore-dolje mogli listati stranice ili zumirati različite sadržaje. Na taj način korisnici bi mogli odustati od korištenja miša i oslanjati se isključivo na olovku. No još nije poznato kad će ovakav dizajn zaživjeti u praksi, prenosi Digital Trends.  

Ovo nije jedini novitet koji su osmislili za olovku. Naime, Microsoft radi i na haptičkoj verziji olovke. Ugradnjom malenih magneta, korisnici bi trebali dobiti haptički osjećaj kod različitih načina korištenja Surface Pen olovke, što bi moglo imati različite primjene. Na taj način bi laganim vibracijama mogli imati osjećaj kao da pišemo po različitim papirima, a ne kao da olovku povlačimo po staklu. Isto tako, olovka bi mogla reagirati i na razne situacije, poput povlačenja preko linka kojeg bi mogli automatski otvoriti, prenosi Windows Central.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Činjenica 21.02.2018.

    Ovo me podsjeca na pepeljaru u automobilu. Gotovo uvijek dizajner je nepusac...

  • 20.02.2018.

    Ukratko, cini mi se da se tehnologije hvataju oni koji je uopce ne razumiju a i ne prakticiraju. Vec je sve receno u ostalim komentarima.

  • Rafo 20.02.2018.

    Ne vidim u čemu je tu novost? Olovka se već jako dugo koristi na grafičkim tabletima, ima senzor za pritisak, tipke za lijevi i desni klik i t.d. Jedan takav tablet imam već 10-15 godina (već sam zaboravio kad sam ga kupio).

Komentiraj...
Vidi sve komentare