To je to što me zanima!

Zašto je važno da vam zaposleni znaju što je Cloud? Javite se na ove besplatne radionice

'Cloud Skills Week' u organizaciji Algebre, te uz pokroviteljstvo i podršku LLPA, Microsofta i Spana, održat će se od 16. do 19. veljače. Uz predavanja i radionice za početnike, organizira se i Cloud Skills Cup
Vidi originalni članak

Tjedan besplatnih predavanja i radionica posvećen cloud tehnologijama, "Cloud Skills Week", održat će se od 16. do 19. veljače u organizaciji Algebre te uz pokroviteljstvo i podršku LLPA, Microsofta i Spana.

Cloud Skills Week niz je događanja, predavanja i radionica, kojim organizatori žele približiti važnost obrazovanja i stjecanja znanja o cloud tehnologijama a održat će se posve u online obliku. Inicijativa je dio globalne turneje C3 Global Skills v-Tour koju provodi LLPA (Leading Learning Partners Association), međunarodno udruženje tech obrazovnih centara čiji je jedan od utemeljitelja i Algebra. Sva predavanja i radionice u sklopu Cloud Skills Weeka su posve besplatna, ali se za njih potrebno prethodno registrirati.

Pandemija je ubrzala transformaciju poslovanja

Događanje započinje poludnevnom konferencijom namijenjenom onima koji odlučuju o vještinama i razvoju zaposlenika, zatim slijede tri cjelodnevne radionice za one koji žele savladati osnove cloud tehnologija, a cijelo vrijeme Cloud Skills Weeka odvija se i Cloud Skills Cup, natjecanje za IT profesionalce.

- Organizacijom Cloud Skills Weeka, u suradnji s partnerima, želimo skrenuti pozornost na važnost kontinuiranog usavršavanja zaposlenika. Globalna pandemija značajno je ubrzala transformaciju poslovanja i organizacije koje nemaju digitalnu strategiju neće preživjeti. U svakoj transformaciji ključna su znanja zaposlenika, a danas su to digitalne vještine i poznavanje tehnologija u oblaku tzv. clouda, koje upravo omogućavaju brzu transformaciju. Ovim besplatnim događanjem pružamo priliku menadžerima zaduženim za obrazovanje i razvoj ljudskih resursa u svojim tvrtkama da saznaju ponešto o aktualnim trendovima, a istovremeno otvaramo šansu ostalima da steknu osnovna znanja s područja cloud tehnologija - rekao je Tomislav Dominković, predsjednik uprave Algebre, najavljujući Cloud Skills Week.

Ministar Aladrović na panel diskusiji

- Svijet se brzo mijenja, a poslovi budućnosti zahtijevaju sve više i više digitalnih vještina. U Microsoftu čvrsto vjerujemo u važnost učenja i stjecanja novih vještina, pogotovo u doba kada je mnogo ljudi širom svijeta u potrazi za novim poslom. Zato se veselimo prilici da hrvatskim menadžerima i rukovoditeljima predstavimo našu globalnu inicijativu usmjerenu na besplatnu edukaciju za najtraženije poslove te sve naše inicijative fokusirane na stjecanje vještina koje zaposlenicima pomažu da postignu još više - komentirala je Anke den Ouden, generalna direktorica Microsofta za srednju i istočnu Europu.

Program Cloud Skills Weeka otvara se konferencijskim dijelom, 16. veljače u poslijepodnevnim satima, predavanjima stručnjaka iz Microsofta i Algebre. Konferencija je primarno namijenjena svim razinama poslovnog i tehnološkog menadžmenta te će pokriti teme poput edukacije zaposlenika za suočavanje s digitalnim izazovima u poslovanju, postizanja uspješnosti organizacije kroz učenje i razvoj zaposlenika kao i mogućnosti financiranja i sufinanciranja profesionalne edukacije u Hrvatskoj. Konferenciji će se, u sklopu panel diskusije na temu "Vještine kao ključ razvoja“, pridružiti i ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Josip Aladrović.

Tri radionice za početnike

U sklopu Cloud Skills Weeka bit će održane tri radionice o osnovama cloud tehnologija, primarno namijenjene onima koji žele savladati osnove vezane uz ovo područje: "Azure AI Fundamentals“ kroz koju će biti prezentirano kako primijeniti umjetnu inteligenciju korištenjem Microsoft Azure platforme, zatim "Azure Data Fundamentals“ koja će polaznicima pojasniti osnovne koncepte upravljanja i analize baza podataka te na kraju "Azure Fundamentals“ kroz koji će se moći dobiti uvid u sve poslovno-tehnološke mogućnosti primjene Microsoft Azure platforme.

Za profesionalce koji žele testirati i potvrditi svoje vještine s područja cloud tehnologija otvorene su prijave za Cloud Skills Cup – online natjecanje u poznavanju cloud tehnologija koje se, na inicijativu i u organizaciji LLPA, provodi kao svjetsko prvenstvo u tri kategorije. Natjecatelji se mogu odlučiti za Cloud, Data & AI ili Developer Professional, a najbolji natjecatelji iz Hrvatske predstavljat će nas na svjetskom prvenstvu C3 Cloud Skills Cup u lipnju 2021. te će imati priliku osvojiti i nagradni paket u vrijednosti 2.400 američkih dolara.

Za više informacija o Cloud Skills Weeku, predavanjima, radionicama i natjecanju posjetite https://www.algebra.hr/certifikacijski-seminari/kampanje/cloud-skills-week/.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • totalnoodvaljen 05.02.2021.

    Tko vjeruje njima, taj drži podatke tako. Tko je pametan, taj ima svoj privatni cloud. Da ne bi bilo poslje "nismo znali, iscurilo malo".

  • Zeitgeist/ 04.02.2021.

    Cloud nije nista drugo osim usluge pohrane podataka na vanjskim serverima.U biti stavljate sve svoje datoteke na tuda racunala.Korisno je ako trebas backup i da ne moras sve svoje podatke nosit sa sobom.Samo nije sigurno za pohranu lozniki i ostalih osjetljivih datoteka.

  • prokurator 04.02.2021.

    kad roknem jednog plinovitog zvonimira na najjače.. oko mene nastane cloud.

Komentiraj...
Vidi sve komentare