To je to što me zanima!

Zbog zagađenog zraka u Kini svakog dana umire 4000 ljudi

Bolesti srca i pluća povezane sa zagađenjem zraka u Kini godišnje usmrte oko 1,6 milijuna ljudi pokazuje studija u kojoj su korišteni podaci o kvaliteti zraka u Kini
Vidi originalni članak

Nova studija pokazala je da zbog pretjerano zagađenog zraka u Kini svakog dana umire oko 4000 ljudi, odnosno zagađenje je odgovorno za 1 od 6 preranih smrti u najmnogoljudnijoj zemlji na svijetu, prenosi NBC.

Fizičari sa Sveučilišta Berkeley izračunali su kako godišnje oko 1,6 milijuna Kineza umire zbog iznimno zagađenog zraka. Studija odgovornost stavlja na štetne emisije iz elektrana na ugljen koje se koriste za proizvodnju električne energije i grijanje. 

Studija koja će biti objavljena u časopisu PLOS ONE koristila je službene podatke mjerenja kvalitete zraka, a znanstvenici su potom u računalnim modelima izračunali brojeve smrtnih slučajeva za razne zagađivače. 

Autor studije Robert Rohde navodi da 38 posto Kineza živi u području s dugotrajnom kvalitetom zraka koju američka Agencija za zaštitu okoliša smatra nezdravom. Dodaje kako je najgori dio Kine jugozapadno od Pekinga. 

Sveučilište Berkeley

Idi na 24sata

Komentari 49

  • ADMlN_24H 16.08.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Ovo vam je treća lakša opomena u posljednjih tjedan dana te smo zbog toga blokirali vaš korisnički račun na rok od 24 sata. Bit će vam ponovno dostupan za 24 sata.

  • ritabeluga 15.08.2015.

    Mislim da ih zbog kineskih proizvoda nažalost umire i više...

  • napoleonov sin 15.08.2015.

    kako dišu?

Komentiraj...
Vidi sve komentare