To je to što me zanima!

Žele bolje vojnike: Amerikanci smišljaju kako hakirati mozak

Znanstvenici rade na identificiranju mehanizama koji bi mogli potaknuti mozak na bolju prilagodbu tijekom procesa učenja. Istraživanje stoji 5,8 milijuna dolara...
Vidi originalni članak

Američka vojska istražuje i smišlja nove načine kako hakirati ljudski mozak, a sve u svrhu poboljšanja kognitivne sposobnosti vojnika. Agencija Ministarstva obrane SAD-a (DARPA) otkrila je da financira osam istraživanja kako bi se utvrdilo može li se električna stimulacija sigurno koristiti za poboljšano učenje i vještine.

U konačnici, to može omogućiti osobi da brzo upravlja kompleksnim vještinama za koje su inače potrebni sati prakse. Program je nazvan Targeted Neuroplasticity Training (TNT), u prijevodu program ciljane neuroplastičnosti. Njegov cilj je korištenje ljudskog perifernog živčanog sustava kako bi se ubrzalo učenje.

Bitna stavka je proces poznat kao sinaptička plastičnost, koji je uključen u učenje s električnom stimulacijom. Program je prvi put objavljen prošle godine, a radi se o tome da kad se mozak uključi u učenje ili novo iskustvo, uspostavlja neuronske puteve. Neuronski putevi su veze uspostavljene za komunikaciju između neurona i formiraju se u mozgu kroz učenje. Svaki put kad se stekne novo znanje, sinaptička veza ojača.

- DARPA (Agencija Ministarstva obrane SAD-a) se približava proučavanju sinaptičke plastičnosti iz više kutova kako bi se utvrdilo postoje li sigurni i odgovorni načini za poboljšanje učenja i vještina, izjavio je Doug Weber, programski menadžer u TNT programu. Znanstvenici rade na identificiranju mehanizama koji bi mogli potaknuti mozak na bolju prilagodbu tijekom procesa učenja. Istraživanje stoji 5,8 milijuna dolara i predviđa se da će trajati četiri godine.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • lukša 02.05.2017.

    Mi smo hakirani odavno. Ameri bez veze troše lovu.

  • Mél.C.B.🌼 28.04.2017.

    Terminator samo sta nije...

  • MirianaJuras 28.04.2017.

    U Americi se godisnje samoubije od 7 do 8'000 NATO veterana. Oni ce se sami istrijebiti, ne treba im neprijatelj.

Komentiraj...
Vidi sve komentare