To je to što me zanima!

Žele popularizirati Tizen pa ga ugrađuju u pametne televizore

Samsung želi dodatno popularizirati svoj operacijski sustav pa će se on naći u pametnim televizorima ove godine. Usrećilo bi ih i da ga drugi proizvođači prihvate
Vidi originalni članak

Iz Samsunga su u četvrtak rekli kako će njihove pametne televizore, koje će predstaviti ove godine, pogoniti operacijski sustav Tizen. Ovo je još jedan od pokušaja da povećaju brojke za njihovu vlastitu platformu, a prve takve televizore prikazali su tijekom prošle godine.

Kim Hyun-suk iz Samsunga za Reuters je rekao kako se nadaju i da će drugi proizvođači prihvatiti Tizen, što bi zasigurno pomoglo OS-u koji se nalazi na nekoliko pametnih satova i kamera. Ovo je i još jedan od koraka kojima se Samsung želi odvojiti od Googlea, čiji Android se pak nalazi na televizorima iz Philipsa. LG pak gradi televizore s WebOS operacijskim sustavom. 

Iz Samsunga pak nisu rekli koliko televizora planiraju prodati.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • No.1 02.01.2015.

    Zašto pokušavaju izmisliti toplu vodu kada je već izmišljena. Ne kažem da su drugi loši ali Android mi izgleda najpotpuniji i najprilagodljiviji ,može se lako prilagoditi svakom uređaju i za svakoga postoji neki custom rom koji će mu odgovorati.

  • CptNemo 02.01.2015.

    Baš me vrlo zanima kako su ti genijalcu zamislili komunikaciju između njih i milijarde Androida kojima su okruženi? E zato ja uzeo Philipsa. Loga se u mrežu kao device, i svi moji mobiteli i tableti posaju - daljinski odmah. I svi lijepo i sretno čavrljaju na ISTOM jeziku.

  • LukaTomic 01.01.2015.

    Samsung u zadnje vrijeme sve više srlja , s5 je promasaj jer imam i s4 i s5 i mogu reci da posjedujem dva gotovo ista telefona , note 4 nije napravio nikakav pomicaj trziste ih polako pocinje gutati , toliko neprodanih s5 u skladistima radi preranog izbacivanja modela , moraju poraditi na s6 da bude udarni android i pomete konkurenciju ovako ih cak i bjedni iphone dere ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare