To je to što me zanima!

'Zemlja nije ravna ploča i netko to ljudima konačno treba reći'

Marš za znanost održava se u subotu u više od 450 svjetskih gradova s željom da se ukaže na značaj koje znanosti ima za društvo. Zagrebački marš simbolički će započeti "pet do 12" ispred kipa Nikole Tesle.
Vidi originalni članak

Tesli ćemo prekriti oči da ne gleda što se događa s hrvatskom znanosti, kaže studentica Tea Ovničević, jedna od organizatora Marša za znanost.

Ovogodišnji Marš za znanost održat će se u subotu, a kako bi upozorili da znanost u posljednje vrijeme gubi na važnosti, simbolički će početi "pet do 12" ispred kipa Nikole Tesle u Zagrebu.

- Glasine da je zemlja ravna ploča i antivakcinacijski pokret ove su godine glasniji nego lani - upozorava Ovničević, ujedno i predsjednica Udruge studenata sociologije "Anomija", koja je u suradnji s drugim udrugama s Hrvatskih studija svjetsku manifestaciju "Marš za znanost" dovela u Hrvatsku.

U organizaciji im pomažu i studenti Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, ali i mnogi znanstvenici.

POGLEDAJTE KAKO JE IZGLEDAO PROŠLOGODIŠNJI MARŠ:

Jedan od razloga organizacije marša je, kaže, i želja da se konačno provede cjelovita kurikularna reforma.

- Želimo poručiti kako je znanost bitna za napredak, ne samo Hrvatske, već i čitavog čovječanstva - kaže studentica. Na marš poziva sve koji razumiju problematiku opadanja vjere u znanost, znanstvenike koji se zbog lošeg sustava ne mogu raditi na svojim projektima te studente i nastavnike koji se bore s problemima na visokim učilištima, posebice na Sveučilištu u Zagrebu.

- Fokusirani na probleme na Hrvatskim studijima lani smo organizirali Marš, a ove smo ga godine odlučili nastaviti - prepričava Ovničević.

Podršku su dobili od GOOD inicijative, Udruge Profesor Baltazar, Prijatelja životinje te mnogih drugih organizacija, znanstvenika i poznatih osoba među kojima su Damir Bakić, Boris Jokić, Nina Violić, Aleksandar Stanković i Ivan Đikić.

Osim u Zagrebu, Marš će se održati i u Splitu te više od 450 svjetskih gradova.

- Zemlja nije ravna ploča i netko to ljudima treba reći - zaključila je Ovničević.  

Idi na 24sata

Komentari 36

  • vjaceslav 17.04.2018.

    kada će konačno "hod za hrvatski jezik" ? dosta nam je "marša" srpskohrvatskog bastarda hrvatskim ulicama.

  • scythe 15.04.2018.

    Zanimljivo; kad se spomene istraživanje povijesti od 1941. do 1980., levičarski aktivisti odmah se sjete da povijest nije znanost ... ili da možda ipak nisu potrebna baš tolika ulaganja u znanstvena istraživanja ...

  • scythe 15.04.2018.

    Protuantivakcinacijski marširači namirisali su da je ljevičarenje najbrži put do dobro plaćenog parazitiranja ... ili su možda samo dobro instruirani?

Komentiraj...
Vidi sve komentare