To je to što me zanima!

Ženi u kralježnicu ugradili usadak kroz rez od 0,5 cm

Između dva kralješka ugradili su joj poseban implantat od tzv. PEEK materijala koji je elastičan poput kostiju. Usadak stoji 12.000 kuna
Vidi originalni članak

Liječnici zagrebačke Klinike za neurologiju u KB-u ''Sestara milosdrnica'' u utorak su prvi put u Hrvatskoj pacijentici sa suženim kanalima kralježnice ugradili implantat bez otvaranja kralježnice. Zahvat su izveli kroz rez na koži dugačak tek pola centimetra. 63-godišnja žena s dijagnozom  spinalne stenoze koja nastaje zbog degenerativnih promjena kralježnice imala je velike bolove u nogama.Između dva kralješka ugradili su joj poseban implantat od tzv. PEEK materijala koji je elastičan poput kostiju.Usadak, koji stoji 12.000 kuna razdvaja kralješke i drži ih u raširenom položaju, čime se onemogućuje pritisak na živce.
- Operacija je prošla dobro, jako smo zadovoljni, a pacijentica već danas ili sutra ide kući - rekao je za Večernji list prof. Krešimir Rotim, koji je s dr. Robertom Saftićem vodio jednosatnu operaciju. Dodao je kako će žena biti pokretna već za tri do četiri dana.
Klasična operacija kralježnice traje do dva sata, a operirani zglob kralježnice više nije u funkciji. Uz to, pacijente čeka dugi oporavak.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • rotor 29.10.2008.

    I sam sam prošao operaciju kralježnice na toj klinici.. Ljudi su fantastični, od sestara do liječnika.. A koliko truda ulažu, koji napor prolaze..O tome bi trebalo više pisati, a ne sirovim političarima i ostalim idiotima Hr scene..

Komentiraj...
Vidi sve komentare