To je to što me zanima!

Znanost otkrila kako možete postati popularni na Twitteru

Ako se popularnost na Faceboooku mjeri u broju 'lajkova' onda za Twitter vrijedi broj ritvitova, a koliko će vas puta netko 'citirati' znaju znanstvenici i algoritmi
Vidi originalni članak

Informacijski stručnjaci sa Sveučilišta Cornell pokušavaju provaliti u tajnu internetske popularnosti, odnosno doznati koji faktori čine objave određenih ljudi popularnijima od drugih. Na prvoj liniji analize nalazi se jezik koji koristimo u virtualnom svijetu u kojem kao i onom opipljivom pali – ljubaznost.

Analizom nekoliko tisuća parova tvitova uočeno je da će se prije 'retvitati' oni tvitovi koji uz informaciju koja se želi prenijeti sadrže zamolbu ('pls', 'plz', retweet please'), čak 95 posto vjerojatnije nego bez te ključne riječi.  

Ako vam ne pada na pamet moliti da vas vaša publika retivita, morat ćete posegnuti za rafiniranijim strategijama koje uključuju uporabu jezika koji je na razini sljedbenika, dosljednost prijašnjim tvitovima te oponašanje stila popularnih skraćenica

Istraživanje je također rezultiralo preporukama o zadržavanju pozitivnog ili negativnog tona tvitova kako bi bili razumljiviji i informativniji. Što ne činiti također prenosi iskustva iz stvarnog života pa tako korištenje prvog lica pri počinjanju rečenica ('ja') rezultira 50 posto manjom šansom da će se tvit dalje dijeliti.

 Ako i dalje niste sigurni ovdje možete zalijepiti svoj tvit na engleskom i prepustiti algoritmu na procjenu koja će verzija biti uspješnija. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare