To je to što me zanima!

Znanstvena revolucija: Slana voda može gorjeti

John Kanzious Iznenadio se kada došao do zaključka da morska voda gori dok je izložena radio-frekvencijama. Novi izvor energije?
Vidi originalni članak

John Kanzious, amater inovator, iz okruga Washington, prije nekoliko godina je izumio generator radio-frekvencija za kojeg je smatrao da bi mogao pomoći u suzbijanju raka. Kanzious je pokušao ispitati i druge mogućnosti, pa je njime htio desalinizirati morsku vodu. Iznenadio se kada je voda zaiskrila pa je nastavio s pokusima i došao do zaključka da slana voda gori sve dok je izložena radio-frekvencijama. Budući da bi se morska voda mogla koristiti kao ekološko gorivo, otkriće je zainteresiralo znanstvenike. Dr. Rustum Roy sa sveučilišta Penn potvrdio je kako je otkriće istinito. Naime, radio-frekvencija slabi veze između komponenti slane vode, te oslobađa vodik koji neprestano gori. - Ovo je najvažnije otkriće u vodenoj znanosti u posljednjih 100 godina, zaključio je dr. Roy. Međutim, postavlja se pitanje ekonomičnosti; hoće li se energija koju generator potroši za rad nadomjestiti onom koju proizvede i hoće li novi oblik energije moći nadomjestiti stari i biti dovoljan za svakidašnju uporabu?

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Štefica 17.09.2007.

    Ako je tako, Dalmoši će postat novi Arapi.

  • vader 13.09.2007.

    svakidašnja uporaba. pa da bude besplatno. možeš misliti. prvo trebaju smisliti način kako će nam to debelo naplatiti pa će tek onda krenuti u proizvodnju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare