To je to što me zanima!

Znanstvenici: Ova zima će biti najhladnija u zadnjih 100 god.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Nepovoljne vremenske prilike britanski meteorolozi, osim za Veliku Britaniju, predviđaju i za cijelu Europu koja bi u studenom trebala biti zatrpana snijegom
Vidi originalni članak

Britanska meteorološka organizacija ne želi davati dugoročne prognoze za ovu zimu, ali neki znanstvenici, upozoravaju da bi upravo ova zima mogla biti najhladnija u posljednjih 100 godina, javlja Get West London.

Velika Britanija je velik dio jeseni provela uz povoljne vremenske prilike, ali stvari se već sad počinju drastično mijenjati. Znanstvenici upozoravaju da Velika Britanija već u studenom može očekivati  velike količine leda, snijega i hladne vjetrove.

Neka predviđanja kažu da bi se mogle ponoviti vremenske prilike iz 1947. kad je prosječna temperatura zimi u Ujedinjenom Kraljevstvu bila -2,7 stupnjeva. Sadašnja predviđanja upućuju na slične vremenske prilike kao u zimi 2009./2010. koja je bila najhladnija u 30 godina.

Nepovoljne vremenske prilike britanski meteorolozi predviđaju i za cijeli europski kontinent koji bi u studenom trebao biti zatrpan snijegom. Ipak, mnogi stručnjaci upozoravaju kako ove prognoze treba uzeti sa zadrškom jer su dugoročna predviđanja  podložna greškama.


Idi na 24sata

Komentari 134

  • SUSSIE_1 03.11.2014.

    Iskreno se nadam da se ove prognoze neće obistiniti. Volim snijeg za Božić i vikend kad sam doma, a inače mi paše malo toplija zima.Možda je Putin potplatio znanstvenike da napišu takvo predviđanje da može malo ucjenjivati s plinom.

  • 03.11.2014.

    Bit će nam sve hladnije oko srca. To je dugoročna prognoza.

  • popcorn2 03.11.2014.

    A šta kaže Vakula?

Komentiraj...
Vidi sve komentare