To je to što me zanima!

Znanstvenik tvrdi: Zagrobnog života nema, to nije moguće

Za postojanje zagrobnog života, naša svijest trebala biti nešto što je potpuno odvojeno od našeg tijela - što nije, smatra fizičar Sean Carroll
Vidi originalni članak

Pitanje zagrobnog života i onog što se s nama događa kad okončamo ovozemaljski život muči ljude od samih početaka naše vrste, ali znanstvenik Sean Carroll tvrdi kako nema života nakon smrti. Ovaj kozmolog i profesor fizike sa Kalifornijskog instituta za tehnologiju kaže kako su jasni fizikalni zakoni na kojima počiva naš svakodnevni život i da se sve događa u okvirima mogućeg. 

Dodaje da bi za postojanje zagrobnog života, naša svijest trebala biti nešto što je potpuno odvojeno od našeg tijela - što nije. On naglašava kako je na temeljnoj razini naša svijest niz atoma i elektrona koji nam daju naš um. Prema njemu, zakoni na kojima počiva svemir koji nas okružuje ne dozvoljavaju tim česticama da funkcioniraju nakon naše smrti. 

- Tvrdnje da neki dio naše svijesti ostaje nakon što naša tijela umru i počinju se raspadati imaju jednu nepremostivu zapreku: nema nikakvog načina, unutar fizikalnih zakona, da informacije koje su u našem mozgu opstanu i nakon naše smrti. Kao dokaz svojoj tvrdnji ukazuje na kvantu teoriju polja, koja objašnjava da za svaku vrstu čestica postoji jedno polje. I da se život nastavi na neki način nakon smrti, testovi kvantnih polja bi otkrili te duhovne čestice. Prema njemu, vjerovanje u zagrobni život zahtijeva fiziku izvan Standardnog modela, prenosi Express.uk.

Idi na 24sata

Komentari 419

  • MarkoMajhen1 10.09.2017.

    Šta je istina ? A sve je relativno.Zašto?Kako?Zbog čega? Svaka osoba kroz život ima tako zvani "reset" kroz neki određeni period u život.To je istina.Jer da nema toga prisječali bi se prijašnjih života.Reinkarnacija? Dali je to moguče ? Život je jedno, a duša je drugo.

  • Nikola13782 08.09.2017.

    Normalno da nema

  • ljubica ljubičica_1 08.09.2017.

    Vjerujem u Boga .A ne u fizičare.

Komentiraj...
Vidi sve komentare