To je to što me zanima!

Zrcalo će vas fotografirati, a potom staviti sliku na Twitter

Selfie zrcalo izgleda kao kupaonski ormarić i vjerojatno je prilično skupa investicija za snimanje selfie fotografija, no autori kažu da se njihov eksperiment može kupiti
Vidi originalni članak

Iznimno popularni selfie, ili autoportret snimljen mobitelom, sjajan je alat za one koji vole sliku svoju stalno dijeliti po društvenim mrežama. No takve slike imaju i nedostatka, u snimanju sjajnih fotografija ograničit će vas dužina vaše ruke, ali i niža rezolucija prednje kamere. S.E.L.F.I.E. (The Self Enhancing Live Feed Image Engine) taj problem nema, a radi se o zrcalu koje će automatski snimiti vašu fotografiju i objaviti je na Twitteru, prenosi Mashable.

Osmislili su ga u digitalnoj agenciji iStrategyLabs, a cijeli uređaj sastoji se od Mac mini računala skrivenog iza dvosmjernog zrcala, web kamere te LED-ica u rubovima. Na računalu je softver koji će prepoznati vaše lice i aktivirati kameru, a LED-ice će simulirati odbrojavanje do okidanja i blic. 

Nakon što vas je snimilo, softver može postaviti i vaš logo te sliku podijeliti na društvenim mrežama. Autori navode da se radi o eksperimentu, ali ga se može naručiti.

Cijela naprava izgleda kao kupaonski ormarić i kao takav bi se odlično smjestio u kupaonicama, koje i jesu prirodno mjesto nastanka većine selfija.

Ivana Hruškovca pratite na Facebooku.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • MateoMajdandžić 11.04.2014.

    Najveća glupost koju sam ikad vidio

  • 11.04.2014.

    Kakve veze ima ako se neko voli slikat? Ja npr volim igrat igrice i ne razumijem zašto ljudi stalno moraju prigovarat oko stvari koje druge ljude vesele i zabavljaju? CptNemo da bi se to hakiralo treba se instalirat aplikacija na njemu, a to zrcalo bi bilo namjenjeno običnim korisnicima koji nebi prčkali po softwareu; ako neznas molim te ne pricaj gluposti.

  • Foxtrotuniformcharliekilo 10.04.2014.

    Kuga 21. stoljeća...

Komentiraj...
Vidi sve komentare