To je to što me zanima!

Zuckerberg je izgubio vrtoglavu svotu novca zbog sat vremena 'pada' Facebooka i Instagrama

Serveri Facebooka i Instagrama pali su u utorak u masovnom prekidu rada platformi matične tvrtke Meta. Ljudi koji su se pokušavali prijaviti na web mjesta i aplikacije dviju platformi dobivali su poruke o pogrešci
Vidi originalni članak

Mnogi korisnici diljem svijeta prijavili su u utorak probleme pri korištenju društvenih mreža Facebook i Instagram, u vlasništvu Mete. Facebook je mnoge korisnike odjavio s njihovih računa i ne mogu se ponovo ulogirati, dok Instagram nije učitavao sadržaj. 

Stotine tisuća prijava prekida rada zabilježila je stranica Downdetector. Matična tvrtka priznala je da su imali probleme. Andy Stone, šef korporativnih komunikacija Mete, na platformi X je napisao da je problem riješen te da ga je uzrokovao "tehnički problem". 

PROBLEMI KOD PRIJAVE Pali su Facebook i Instagram u cijelom svijetu: 'Odjavio me s mog računa, ne učitava ništa!'

- Tehnički problem uzrokovao je poteškoću pri pristupu nekim od naših usluga. Riješili smo problem što je brže moguće za sve na koje je utjecao, te se ispričavamo zbog bilo kakvih neugodnosti - napisao je Stone. 

Reagirala je i burza, pale su cijene dionice Mete. Tvrtka većinu svojih prihoda ostvaruje putem oglasa koji se prikazuju korisnicima, a uz 'tehničke probleme' koji su srušili platforme, pala je i zarada. Ipak, točan iznos gubitka koji je imala nakon pada društvenih mreža Meta vjerojatno neće otkriti.

SRUŠIO SE SUSTAV Stručnjak o padu Facebooka: 'Burza je reagirala, ali veće štete ne bi trebalo biti...'

Dan Ives, direktor njujorške tvrtke Wedbush Securities, rekao je za Daily Mail da je Mark Zuckerberg izgubio približno 100 milijuna dolara prihoda u utorak ujutro zbog nestanka platformi diljem svijeta.

- Ovo je zanemariv iznos prihoda koji je vjerojatno ispod 100 milijuna dolara izgubljenog prihoda - rekao je.

Iznos je možda beznačajan u odnosu na godišnji prihod Mete, koji je 2023. godine iznosio otprilike 134 milijarde dolara.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • HerojTito5 10.03.2024.

    ma sve naštimano

  • Ante Portas 07.03.2024.

    Strasno, ma prestrasno, katastrofa, internet je gorio, nisu mogli sat vremena gledat reklame na FB, jer nista vise ni nema osim reklama.

  • iceage 07.03.2024.

    Kad ce u zatvor ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare