To je to što me zanima!

Osnivač Facebooka dobio kći i objavio svoju veliku donaciju

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
U čast novorođene kćerke Max Mark Zuckerberg odlučio tijekom života donirati 99 posto svojih i Priscillinih dionica koje trenutačno vrijede oko 45 milijardi dolara
Vidi originalni članak

Osivač i čelni čovjek Facebooka u utorak je na društvenoj mreži objavio dvije velike vijesti. Prva je da je njegova supruga Priscilla rodila kćerku te su joj dali ime Max. A drugo, u njezinu je čast Mark Zuckerberg odlučio tijekom života donirati 99 posto svojih i Priscillinih dionica koje trenutačno vrijede oko 45 milijardi dolara.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Donacija će se koristiti za ''razvoj potencijala i jednakosti'', a njome će upravljati nova organizacija Chan Zuckerberg Inicijativa.

U objavi na Facebooku Zuckerberg je objavio i poduže pismo svojoj kćeri.

Donosimo dio pisma.

''Draga Max,

tvoja majka i ja nemamo riječi kojima bismo opisali nadu koju nam ulijevaš za budućnost. Tvoj život pun je obećanja te se nadamo da ćeš biti sretna i zdrava tako da ga možeš uživati u cijelosti. Već si nam dala razlog da razmišljamo o svijetu u kojem ćeš živjeti.

Kao i svi roditelji, želimo da odrastaš u svijetu boljem nego što je sadašnji. Iako se naslovnice često koncentriraju na ono što je krivo, svijet je na mnogo načina bolji nego što je bio. Zdravlje se popravlja. Siromaštvo se smanjuje. Znanje raste. Ljudi se povezuju. Tehnički napredak u svakom području znači da će tvoj život biti dramatično bolji nego naš.

Mi ćemo učiniti svoj dio da se to ostvari, ne samo zato jer te volimo, nego i zato što je to naša moralna dužnost prema svoj djeci buduće generacije.''

Idi na 24sata

Komentari 71

  • Mercedes s klasa 03.12.2015.

    Uvijek se pitam što će pojedincima toliki novac. Mark je dobio dijete i shvatio prave vrijednosti življenja... LJUBAV.

  • mc_dega 02.12.2015.

    Ova joko ono izgleda ko baka.

  • KRUGER07 02.12.2015.

    Neka donira,pošteno je zaslužio novac sad neka radi s njime šta hoće.Svaka čast

Komentiraj...
Vidi sve komentare