To je to što me zanima!

Bez plaće, bez odmora: Mark Zuckerberg radi robota batlera

Mark je prošle godine odlučio naučiti kineski jezik i čitati dvije knjige mjesečno, a ove godine planovi su mu još veći - želi umjetnu inteligenciju u svom domu
Vidi originalni članak

Vrijeme je novogodišnjih odluka, no dok si većina postavlja tipične ciljeve kao što su "ići ću u teretanu" ili "prestajem pušiti", Mark Zuckerberg iznio je planove o izradi robota koji će imati ulogu osobnog asistenta. 

- Moj osobni izazov za 2016. godinu je izraditi robota s umjetnom inteligencijom koji će mi pomagati u domu i radu - napisao je Zuckerberg na svom profilu dodavši da želi napraviti robota kao što je Jarvis iz filmova i stripova o Iron Manu. 

Zuckerberg planira napraviti virtualni sustav koji će koristiti glasovne kontrole i prepoznavanje lica. Između ostalog, želi da njegov robot-asistent pomaže u kućnim poslovima kao što su otvaranje vrata gostima, kontrola temperature i svjetala.

Jedan od korisnika upitao je Marka je li moguće da umjetna inteligencija jednog dana zavlada svijetom, na što upozoravaju Stephen Hawking i Elon Musk, no šef Facebooka misli da se ne bi trebali bojati umjetne inteligencije

Osim izrade umjetne inteligencije, Zuckerberg si je zadao i fizički izazov, a to je da ove godine pretrči 365 milja (587 km) te je pozvao i sve korisnike Facebooka da mu se pridruže. Ovaj izazov je nazvao Godina trčanja i iako se na prvu čini puno, milja dnevno je umjerenim tempom nešto manje od 10-ak minuta trčanja, napisao je Zuckerberg.

Prošle godine Mark si je u zadatak dao učenje kineskog jezika i čitanje dvije knjige mjesečno. 

Idi na 24sata

Komentari 21

  • luna5 05.01.2016.

    koliki u hrvatskoj , bez place i odmora

  • Čobo 05.01.2016.

    nadam se da ćeš jedne godine odlučiti prodati facebook, ili se bar maknut iz aktivnog djelovanja, kupiti neko imanje u napa valley i uživati u onome što si stekao..

  • ragbijaš 05.01.2016.

    Ja bi par kraljica noći umjesto robotića imao oko sebe da imam love ko uvaženi lik.

Komentiraj...
Vidi sve komentare