To je to što me zanima!

Ture kroz izložbu za slijepe i visokoslabovidne osobe

Organizirane ture za slijepe i visokoslabovidne osobe kroz Lindberghovu izložbu u Meštrovićevom paviljonu u Zagrebu odvijat će se utorkom, petkom i subotom.
Vidi originalni članak

PRiredba Studio i Hrvatsko društvo likovnih umjetnika - organizatori izložbe 'Peter Lindbergh - Images of Women & The Unknown’, odlučili su jedinstveni postav izložbe slavnog modnog fotografa u zagrebačkom Meštrovićevom paviljonu – Domu HDLU-a (Trg žrtava fašizma 16, Zagreb), kroz poseban program približiti slijepim i visokoslabovidnim osobama. Naime, u suradnji s Hrvatskom udrugom za školovanje pasa vodiča i mobilitet te uz stručnu i savjetodavnu pomoć Tifološkog muzeja, od ovoga tjedna počinju organizirane vođene ture kroz izložbu za slijepe i visokoslabovidne osobe. Ture će se odvijati utorkom u 18:00, petkom od 17:00 sati i subotom od 15:00 sati, a počinju već ovog petka u 17:00 sati.

 „Veliko mi je zadovoljstvo što smo u suradnji s Hrvatskom udrugom za školovanje pasa vodiča i mobilitet i Tifološkim muzejom mogli organizirati ovaj projekt te što ćemo i slijepim i visokoslabovidnim osobama omogućiti da na jedan poseban način dožive ovu jedinstvenu izložbu. Ovo smatramo  malim, ali vrijednim korakom da slijepim i visokoslabovidnim osobama osiguramo da budu ravnopravni članovi suvremenog društva i da uživaju u kulturnoj ponudi našeg grada. Nadamo se da će  ovo biti dodatni poticaj svima drugima da slijepe i visokoslabovidne osobe uključe u svoje projekte, događaje i programe”, izjavila je Ana Petričić Gojanović, organizatorica i producentica Lindberghove zagrebačke izložbe.

„Nadam se da će ova mogućnost potaknuti slijepe i visokoslabovidne osobe da iskoriste ovu nesvakidašnju priliku predstavljanja Lindberghovih umjetničkih fotografija na nama prihvatljiv način. Jer ovo je doista jedinstven događaj i šteta bi bilo ne iskoristiti ga maksimalno“, izjavila je Mira Katalenić, predsjednica Hrvatske udruge za školovanje pasa vodiča i mobilitet.  

Cijena ulaznica za slijepe i visokoslabovidne osobe koje će izložbu posjetiti u organiziranim turama iznosi simboličnih 10 kuna dok njihova osobna pratnja ima besplatan ulaz. Maksimalan broj sudionika u pojedinoj turi je 10 osoba, a svaka tura će uz stručno vodstvo trajati oko 90 minuta i bit će na hrvatskom jeziku. Sve zainteresirane slijepe i visokoslabovidne osobe za posjet izložbi 'Peter Lindbergh - Images of Women & The Unknown’ i sudjelovanje u vođenoj turi mogu se prijaviti telefonski na 01 4816 155 ili e-mailom na: udruga@psivodici.hr .

Izložba 'Peter Lindbergh - Images of Women & The Unknown’ u zagrebačkom Meštrovićevom paviljonu – Domu HDLU-a (Trg žrtava fašizma 16, Zagreb) predstavlja 150 fotografija te jednu video instalaciju slavnog fotografa Petera Lindbergha, jednog od najvećih i najpoznatijih fotografa današnjice. Izložba je postavljana u cijelom prostoru paviljona, a ostaje otvorena do 10. svibnja 2014. godine.  

Idi na 24sata