Obavijesti

Ture kroz izložbu za slijepe i visokoslabovidne osobe

Ture kroz izložbu za slijepe i visokoslabovidne osobe
2

Organizirane ture za slijepe i visokoslabovidne osobe kroz Lindberghovu izložbu u Meštrovićevom paviljonu u Zagrebu odvijat će se utorkom, petkom i subotom.

PRiredba Studio i Hrvatsko društvo likovnih umjetnika - organizatori izložbe 'Peter Lindbergh - Images of Women & The Unknown’, odlučili su jedinstveni postav izložbe slavnog modnog fotografa u zagrebačkom Meštrovićevom paviljonu – Domu HDLU-a (Trg žrtava fašizma 16, Zagreb), kroz poseban program približiti slijepim i visokoslabovidnim osobama. Naime, u suradnji s Hrvatskom udrugom za školovanje pasa vodiča i mobilitet te uz stručnu i savjetodavnu pomoć Tifološkog muzeja, od ovoga tjedna počinju organizirane vođene ture kroz izložbu za slijepe i visokoslabovidne osobe. Ture će se odvijati utorkom u 18:00, petkom od 17:00 sati i subotom od 15:00 sati, a počinju već ovog petka u 17:00 sati.

 „Veliko mi je zadovoljstvo što smo u suradnji s Hrvatskom udrugom za školovanje pasa vodiča i mobilitet i Tifološkim muzejom mogli organizirati ovaj projekt te što ćemo i slijepim i visokoslabovidnim osobama omogućiti da na jedan poseban način dožive ovu jedinstvenu izložbu. Ovo smatramo  malim, ali vrijednim korakom da slijepim i visokoslabovidnim osobama osiguramo da budu ravnopravni članovi suvremenog društva i da uživaju u kulturnoj ponudi našeg grada. Nadamo se da će  ovo biti dodatni poticaj svima drugima da slijepe i visokoslabovidne osobe uključe u svoje projekte, događaje i programe”, izjavila je Ana Petričić Gojanović, organizatorica i producentica Lindberghove zagrebačke izložbe.

„Nadam se da će ova mogućnost potaknuti slijepe i visokoslabovidne osobe da iskoriste ovu nesvakidašnju priliku predstavljanja Lindberghovih umjetničkih fotografija na nama prihvatljiv način. Jer ovo je doista jedinstven događaj i šteta bi bilo ne iskoristiti ga maksimalno“, izjavila je Mira Katalenić, predsjednica Hrvatske udruge za školovanje pasa vodiča i mobilitet.  

Cijena ulaznica za slijepe i visokoslabovidne osobe koje će izložbu posjetiti u organiziranim turama iznosi simboličnih 10 kuna dok njihova osobna pratnja ima besplatan ulaz. Maksimalan broj sudionika u pojedinoj turi je 10 osoba, a svaka tura će uz stručno vodstvo trajati oko 90 minuta i bit će na hrvatskom jeziku. Sve zainteresirane slijepe i visokoslabovidne osobe za posjet izložbi 'Peter Lindbergh - Images of Women & The Unknown’ i sudjelovanje u vođenoj turi mogu se prijaviti telefonski na 01 4816 155 ili e-mailom na: udruga@psivodici.hr .

Izložba 'Peter Lindbergh - Images of Women & The Unknown’ u zagrebačkom Meštrovićevom paviljonu – Domu HDLU-a (Trg žrtava fašizma 16, Zagreb) predstavlja 150 fotografija te jednu video instalaciju slavnog fotografa Petera Lindbergha, jednog od najvećih i najpoznatijih fotografa današnjice. Izložba je postavljana u cijelom prostoru paviljona, a ostaje otvorena do 10. svibnja 2014. godine.  

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile
ONLINE KUPNJA

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile

Bez obzira na rizik da nećemo dobiti ono što vidimo na slici, mnogi često odjeću naručuju preko interneta. Ovo su neki modni gafovi koji pokazuju razliku između naručenog i onog što dobijemo

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom
Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena