To je to što me zanima!

U četiri koraka do ukusnog i savršenog ajvara

Ajvar je jedan od nezamjenljivih pratitelja svakog pravog roštilja, posebno kada je dovoljno blag da zadovoljava ukus i mladih i starih, kao što je to Zvijezdin ajvar
Vidi originalni članak

Oko sastojaka koji čine ajvar, a posebno oko metode pripremanja, vode se vječite rasprave među ljubiteljima domaće hrane. Ono što nikome nije sporno je da je ajvar jedan od nezamjenljivih pratitelja svakog pravog roštilja, posebno kada je dovoljno blag da zadovoljava ukus i mladih i starih, kao što je to Zvijezdin ajvar

U pripremi svog ajvara Zvijezda se drži klasičnog recepta tradicionalne kuhinje.

1. Kvaliteta namirnica

Osnovni sastojci Zvijezdina ajvara su crvena paprika, plavi patlidžan, ulje i ocat. Bira se najkvalitetnija crvena paprika, mesnata i zrela, bez puno vode. Patlidžani moraju imati sjajnu i čvrstu koru, dok vrh i peteljka ne smiju biti smežurani. Ulje i ocat koje Zvijezda stavlja u svoj ajvar probrani su iz domaće proizvodnje, prilagođeni recepturi.

2. Originalna receptura

Tajna ajvara je u jednostavnosti, pa ne valja pretjerivati sa začinima. Zvijezda svom ajvaru pristupa poštujući tradiciju, stoga se uz osnovne sastojke i obveznu sol dodaju tek manje količine feferona i češnjaka, upravo koliko je potrebno za blagu pikantnost.

3. Način pripreme

Paprika i patlidžan koji idu u Zvijezdin ajvar prvo se peku, potom fino melju i na kraju ukuhavaju na ulju, uz dodatak octa i začina. Temperatura pečenja i ukuhavanja, kao i finoća mljevenja dio su tajne ajvara, izgrađene na dugom iskustvu Zvijezdinih tehnologa i stalnom praćenju želja potrošača.

4. Uz meso ili povrće

Blago upržen, Zvijezdin ajvar ima upravo onu gustoću koja će svaki komad mesa s roštilja učiniti sočnijim. Pogodan je i za vegetarijance, jer povrću s roštilja ne samo da daje dodatnu aromu, nego svojim biljnim masnoćama otapa vitamine i pigmente korisne za zdravlje.

Za ljubitelje roštilja koji žele malo ljuće od Zvijezdinog blagog ajvara, rješenje je jednostavno: sa Zvijezdinim ljutim feferonima ajvaru možete lako i brzo dati dodatnu oštrinu.


Idi na 24sata