Ajvar je jedan od nezamjenljivih pratitelja svakog pravog roštilja, posebno kada je dovoljno blag da zadovoljava ukus i mladih i starih, kao što je to Zvijezdin ajvar
U četiri koraka do ukusnog i savršenog ajvara
Oko sastojaka koji čine ajvar, a posebno oko metode pripremanja, vode se vječite rasprave među ljubiteljima domaće hrane. Ono što nikome nije sporno je da je ajvar jedan od nezamjenljivih pratitelja svakog pravog roštilja, posebno kada je dovoljno blag da zadovoljava ukus i mladih i starih, kao što je to Zvijezdin ajvar.
U pripremi svog ajvara Zvijezda se drži klasičnog recepta tradicionalne kuhinje.
1. Kvaliteta namirnica
Osnovni sastojci Zvijezdina ajvara su crvena paprika, plavi patlidžan, ulje i ocat. Bira se najkvalitetnija crvena paprika, mesnata i zrela, bez puno vode. Patlidžani moraju imati sjajnu i čvrstu koru, dok vrh i peteljka ne smiju biti smežurani. Ulje i ocat koje Zvijezda stavlja u svoj ajvar probrani su iz domaće proizvodnje, prilagođeni recepturi.
2. Originalna receptura
Tajna ajvara je u jednostavnosti, pa ne valja pretjerivati sa začinima. Zvijezda svom ajvaru pristupa poštujući tradiciju, stoga se uz osnovne sastojke i obveznu sol dodaju tek manje količine feferona i češnjaka, upravo koliko je potrebno za blagu pikantnost.
3. Način pripreme
Paprika i patlidžan koji idu u Zvijezdin ajvar prvo se peku, potom fino melju i na kraju ukuhavaju na ulju, uz dodatak octa i začina. Temperatura pečenja i ukuhavanja, kao i finoća mljevenja dio su tajne ajvara, izgrađene na dugom iskustvu Zvijezdinih tehnologa i stalnom praćenju želja potrošača.
4. Uz meso ili povrće
Blago upržen, Zvijezdin ajvar ima upravo onu gustoću koja će svaki komad mesa s roštilja učiniti sočnijim. Pogodan je i za vegetarijance, jer povrću s roštilja ne samo da daje dodatnu aromu, nego svojim biljnim masnoćama otapa vitamine i pigmente korisne za zdravlje.
Za ljubitelje roštilja koji žele malo ljuće od Zvijezdinog blagog ajvara, rješenje je jednostavno: sa Zvijezdinim ljutim feferonima ajvaru možete lako i brzo dati dodatnu oštrinu.
Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...
Mnoge je to zaintrigiralo, pa su odgovor na to pitanje potražili kod gospođe Ružice Višnjić, predsjednice Udruge osoba oštećenog sluha iz VinkovacaGrlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike HrvatskeNizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'
Nizozemski predstavnik na Eurosongu, Joost Klein, danas je trebao peti po redu nastupiti na probi