To je to što me zanima!

Udruga za pomoć djeci: Veliko srce za male ljude

Udruga za pomoć djeci i mladima Radost osnovana je 2012. godine te u 3 godine svog postojanja bilježi značajan uspjeh. Svojim nesebičnim radom vodstvo udruge pomaže članovima naše zajednice kojima je pomoć potrebna
Vidi originalni članak

Udruga za pomoć djeci i mladima Radost osnovana je 2012. godine te u 3 godine svog postojanja bilježi značajan uspjeh. Svojim nesebičnim radom vodstvo udruge pomaže članovima naše zajednice kojima je pomoć potrebna. Udruga organizira božićno i novogodišnje darivanje djece članova udruge te tako uveseljava djecu. Za svoje članove udruga organizira izlete u prirodu, organizira razne kreativne radionice koje održava jedna volonterka udruge, plesne radionice za djecu i dr. Udruga zapošljava dugotrajno nezaposlene osobe bez obzira na razinu obrazovanja te mlade osobe bez radnog iskustva.

Sa svojim članovima volonterima udruga sudjeluje na raznim sajmovima gdje građanima prezentira svoj rad s djecom i mladima.

Udruga gradi dječja igrališta u selima na području Grada Pleternice te na taj način želi osigurati iste uvjete za odrastanje djece iz ruralnih naselja te kvalitetniji život i provođenje slobodnog vremena djece i mladih u seoskim naseljima jer nemaju nikakvih zabavnih sadržaja te vrijeme provode pred računalima. Do sada su uspješno izgrađena dva dječja igrališta, završava se i treće igralište, a u pripremi je izgradnja drugih igrališta.

Udruga svojim projektima nastoji osigurati kvalitetniji život stanovnika u lokalnoj zajednici, osiguravajući im sadržaje za provođenje slobodnog vremena. Jednim projektom osigurani su i stolovi za stolni tenis i stolni nogomet u dva sela, koji su na raspolaganju djeci i mladima.

U sve svoje aktivnosti udruga uključuje volontere koji svojim radom omogućuju kvalitetnije i pravodobnije provođenje aktivnosti jer bez volonterskog doprinosa veliki dio aktivnosti ne bi bilo moguće odraditi.

Potaknuti lošom gospodarskom situacijom, Udruga je osnovala i tvrtku Gaudium j.d.o.o., koja se bavi socijalnim poduzetništvom te zapošljava osobe s invaliditetom. Kako su osobe s invaliditetom teško zapošljive skupine, udruga im omogućuje zapošljavanje te tako njihovu neovisnost u njihovu svakodnevnom životu, a mladim osobama omogućuje zapošljavanje bez obzira na iskustvo, što im kasnije može olakšati zapošljavanje, kako bismo spriječili odlazak mladih u inozemstvo.

Svojim radom nastojimo osigurati bolje uvjete stanovnika ruralnih naselja, prvenstveno djece i mladih, o kojima zapravo i ovisi budućnost naše zajednice.

Zašto sam baš ja potencijalni pobjednik

1.  Zbog svog volonterskog rada i osiguravanja edukativnih i zabavnih sadržaja

2.  Omogućavanje kvalitetnijeg života u lokalnoj zajednici

3.  Zbog nesebičnog pomaganja djeci i mladima

Idi na 24sata