Obavijesti

Udruga za pomoć djeci: Veliko srce za male ljude

Udruga za pomoć djeci: Veliko srce za male ljude
4

Udruga za pomoć djeci i mladima Radost osnovana je 2012. godine te u 3 godine svog postojanja bilježi značajan uspjeh. Svojim nesebičnim radom vodstvo udruge pomaže članovima naše zajednice kojima je pomoć potrebna

Udruga za pomoć djeci i mladima Radost osnovana je 2012. godine te u 3 godine svog postojanja bilježi značajan uspjeh. Svojim nesebičnim radom vodstvo udruge pomaže članovima naše zajednice kojima je pomoć potrebna. Udruga organizira božićno i novogodišnje darivanje djece članova udruge te tako uveseljava djecu. Za svoje članove udruga organizira izlete u prirodu, organizira razne kreativne radionice koje održava jedna volonterka udruge, plesne radionice za djecu i dr. Udruga zapošljava dugotrajno nezaposlene osobe bez obzira na razinu obrazovanja te mlade osobe bez radnog iskustva.

Sa svojim članovima volonterima udruga sudjeluje na raznim sajmovima gdje građanima prezentira svoj rad s djecom i mladima.

Udruga gradi dječja igrališta u selima na području Grada Pleternice te na taj način želi osigurati iste uvjete za odrastanje djece iz ruralnih naselja te kvalitetniji život i provođenje slobodnog vremena djece i mladih u seoskim naseljima jer nemaju nikakvih zabavnih sadržaja te vrijeme provode pred računalima. Do sada su uspješno izgrađena dva dječja igrališta, završava se i treće igralište, a u pripremi je izgradnja drugih igrališta.

Udruga svojim projektima nastoji osigurati kvalitetniji život stanovnika u lokalnoj zajednici, osiguravajući im sadržaje za provođenje slobodnog vremena. Jednim projektom osigurani su i stolovi za stolni tenis i stolni nogomet u dva sela, koji su na raspolaganju djeci i mladima.

U sve svoje aktivnosti udruga uključuje volontere koji svojim radom omogućuju kvalitetnije i pravodobnije provođenje aktivnosti jer bez volonterskog doprinosa veliki dio aktivnosti ne bi bilo moguće odraditi.

Potaknuti lošom gospodarskom situacijom, Udruga je osnovala i tvrtku Gaudium j.d.o.o., koja se bavi socijalnim poduzetništvom te zapošljava osobe s invaliditetom. Kako su osobe s invaliditetom teško zapošljive skupine, udruga im omogućuje zapošljavanje te tako njihovu neovisnost u njihovu svakodnevnom životu, a mladim osobama omogućuje zapošljavanje bez obzira na iskustvo, što im kasnije može olakšati zapošljavanje, kako bismo spriječili odlazak mladih u inozemstvo.

Svojim radom nastojimo osigurati bolje uvjete stanovnika ruralnih naselja, prvenstveno djece i mladih, o kojima zapravo i ovisi budućnost naše zajednice.

Zašto sam baš ja potencijalni pobjednik

1.  Zbog svog volonterskog rada i osiguravanja edukativnih i zabavnih sadržaja

2.  Omogućavanje kvalitetnijeg života u lokalnoj zajednici

3.  Zbog nesebičnog pomaganja djeci i mladima

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Optička iluzija podijelila svijet: Što vi vidite, psa ili čovjeka?!
ANKETA

Optička iluzija podijelila svijet: Što vi vidite, psa ili čovjeka?!

Neki će reći da vide čovjeka s ruksakom koji ide prema snježnoj šumi. Drugi će reći da vide psa koji trči prema kameri. Fotografija se masovno šera po društvenim mrežama. Što vi kažete?

Recept za najbolji pire krumpir - cijeli život ga krivo radimo...
OTKRIO POZNATI CHEF

Recept za najbolji pire krumpir - cijeli život ga krivo radimo...

Ljudi najčešće pire krumpir pripremaju u vodi i naknadno dodaju začine. Poznati chef s Food Networka je rekao da je to krivi način pripreme i otkrio kako pripremiti savršeno kremasti pire krumpir
VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku
NEVRIJEME U SLAVONIJI

VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku

Hrvoje Mužević nedavno je preživio moždani udar, skinuo više od 50 kila, a njegova doga Darko prošlog tjedna osvajao je titule na Svjetskoj izložbu pasa