To je to što me zanima!

Upoznajte bezalkoholno pivo koje ruši predrasude

Karlovačko 0,0% Maxx napravljeno je od vrhunskih sastojaka, a jedinstven spoj pšeničnog i ječmenog slada daje mu svježinu i odličan gorko-sladak okus.
Vidi originalni članak

Na tržištu piva pojavilo se izvrsno bezalkoholno pivo Karlovačko 0,0% Maxx. Napravljeno je od vrhunskih sastojaka, a jedinstven spoj pšeničnog i ječmenog slada daje mu svježinu i odličan gorko-sladak okus.

Iz Karlovačke pivovare poručuju da ovim pivom žele srušiti predrasude koje se, nažalost, vežu uz bezalkoholno pivo te pokazati da i bezalkoholno pivo može imati sjajan okus. Karlovačko 0,0% Maxx stvoreno je na drugačiji način od ostalih bezalkoholnih piva, a zbog 0% alkohola u njemu se može uživati bez ograničenja – u bilo kojem trenutku dana i u bilo kojoj prilici.

Karakterističan gorko-sladak okus Karlovačko 0,0% Maxx piva ne pruža samo osvježenje, već je idealan i za sljubljivanje s hranom. Inspiraciju za ukusne i zanimljive recepte pronađite u uskršnjoj kuharici poznatog chefa i gurmana Ante Udovičića iz koje za današnji ručak predlažemo pileće zabatke pirjane u pivu i senfu dijon.

Pileći zabatci pirjani u pivu i senfu dijon

Potrebne namirnice za 4 osobe:

8 pilećih zabataka s kožicom
1 teglica senfa dijon sa sjemenkama gorušice
0,5 l piva Karlovačko 0,0% Maxx
0,3 l pilećeg temeljca
0,1 l vrhnja za kuhanje 36%
2 češnja češnjaka
maslinovo ulje
sol, papar
1 svežanj peršina

Priprema:

U posudi zagrijati maslinovo ulje i na njemu popržiti pileće zabatke posoljene na strani kože do zlatne boje. Okrenuti ih i podliti pivom te ukuhavati dok se tekućina ne reducira do pola kako bi meso upilo aromu piva. Zatim dodati 2 žlice dijona i podliti pilećim temeljcem. Pustiti na laganoj vatri da se umak reducira te pred kraj legirati vrhnjem za kuhanje, začiniti solju i paprom te posuti sitno sjeckanim svježim peršinom. Tako pripremljenu aromatičnu piletinu poslužiti uz povrće glazirano na maslacu i pržene krumpiriće.

Kuharicu „7 pivskih recepata za Uskrs“ možete preuzeti na linku

Idi na 24sata