To je to što me zanima!

'Beba' pijavica očarala radnike: 'Svi smo odmah prestali raditi'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Na gradilištu staračkoga doma u Virovitici u utorak ujutro, oko 11 sati, stvorila se manja pijavica. Svi smo prestali raditi na nekoliko minuta nakon što smo je ugledali, rekao nam je čitatelj
Vidi originalni članak

Temperatura zraka je u trenutku nastanka pijavice bila oko 30 stupnjeva Celzijevih, što su gotovo pa idealni uvjeti za njezinu pojavu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Naime, kako bi nastala, potrebni su joj visoka temperatura i vlaga. Kao ni ostale, ni ova pijavica nije trajala dugo. Nestala je nakon 15 minuta.

Ova meteorološka pojava nastaje u područjima uzlaznih strujanja toplog i vlažnog zraka koji razvija oblak i hrani ga energijom. Taj zrak se na određenoj visini ohladi i postane teži od okolnog zraka te pada kao silazna hladna struja.

Pijavice većinom nastaju nad morem, a ako prijeđu na kopno mogu nanijeti velike štete drveću, građevinama, vozilima i ostalim predmetima.

U ovom slučaju je riječ o jednoj 'bebi' pijavici koja nije nanijela nikakvu štetu već je samo na nekoliko trenutaka bila prava atrakcija.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • 09.08.2018.

    Eto prvi put da vidim bebu 😂😂 da joj mater ne bi došla, pa nam bude baš smisno

  • Azalea 08.08.2018.

    simpatična pojava

  • marko086 08.08.2018.

    Inače pijavica je naziv za vrtlog koji nastaje na moru,ili waterspout.kad nastane sličan vrtlog na kopnu,zove se tornado,po jačini poredan od f1 do f5....ovo nije ni jedno ni drugo nego obično bezopasno strujanje zraka na maloj površini,ili dust devil...kad već nešto pišete informirajte se,ovako ispadate nepismeni i glupi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare