To je to što me zanima!

Brine o tri psa koji imaju svaki po dvije noge: 'Oni su heroji...'

Desetogodišnji Cyrus, šestogodišnji Lucky i trogodišnji Deuce terapeutski su psi u dječjim bolnicama. Sveučilišni profesor iz Amerike, Dominick Scudera (55), udomio je ove pse i sada uživa brinući za njih
Vidi originalni članak

Udomio sam ih kako bi bili inspiracija pacijentima u bolnicama. Oni su simbol nade i šalju poruku da se teškoće mogu prevladati, rekao Amerikanac Dominick Scudera (55). Ovaj sveučilišni profesor brine o tri psa koji svaki imaju po dvije noge.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Istrenirao ih je da budu terapeutski psi i sada ovi tri psića donose osmijeh u dječjim bolnicama. Tamo ih i nazivaju 'herojima s dvije noge'. Svaki od tri psa ima različit položaj nogu. Lucky ima dvije prednje noge, Cyrus dvije stražnje noge, Deuce dvije noge s desne strane. Kreću se, trčkaraju i igraju se poput svih ostalih pasa, a ponekad im u tome pomažu i malena kolica.

- Deuce ne treba pomoć. Nevjerojatan je. Iako ima noge samo na desnoj strani, jako je stabilan i snažan - ispričao je vlasnik.

No, Deuce ima tešku životnu priču. Kao štene su ga našli napuštenog u jarku s inficiranim i slomljenim nogama, a jedini spas je bio da mu dvije noge amputiraju. Iako mu nisu davali velike šanse, Deuce im je dokazao suprotno. Sada živi poput svih ostalih pasa.

- Nije uvijek lako s njima, ali sretan sam što sam im pružio dom pun ljubavi. Oni su moj život. Promijenili su mi život nabolje - ističe ponosni vlasnik. Dominick i za njih vodi poseban Instagram profil. Već su skupili 50.000 pratitelja, a svaki dan oduševljavaju objavama njihove igre ili provođenja vremena zajedno.

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • loshtip 06.05.2020.

    Rijec "heroj" je vec potpuno izgubila smisao.

Komentiraj...
Vidi sve komentare