To je to što me zanima!

Rađa: Srebro u Barceloni 1992. slavili smo pjevajući Čavoglave

Osvajač dvije olimpijske medalje, višestruki klupski prvak te uspješan NBA igrač, u naša 24 pitanja otkrio je tko su za njega najbolji košarkaši iz NBA, ali progovorio je i o privatnom životu
Vidi originalni članak

Toni Kukoč je naš najbolji košarkaš svih vremena, s njim se najbolje razumijem, odrasli smo zajedno, i dan danas možemo igrati zatvorenih očiju jedan uz drugoga, rekao nam je Dino Rađa o svom najdražem suigraču. Slavni bivši hrvatski košarkaš priznao je i da su mu najteži trenuci karijere ozljede, a posebice je istaknuo ozljedu koljena 1996., zbog koje je morao na operaciju i cijela mu je sezona propala.

Rađa kaže da su za njega tri najbolja NBA igrača svih vremena - Michael Jordan, Hakeem Olajuwon i Shaquille O'Neal, a osvrnuo se i na trenutno stanje hrvatske košarke.

- U jako je lošem stanju, ali ima dobru perspektivu - rekao je Rađa, koji i radi u Savezu te prati sve selekcije naših reprezentacija.

Teško mu je bilo izabrati najdraži koš u karijeri, ali istaknuo je onaj, pred kraj karijere 2003., kada je za Split u utakmici protiv Cibone zabio koš za pobjedu u zadnjim trenucima.

Ljubitelji košarke dobro pamte Olimpijske igre u Barcelone 1992. Rađa, Kukoč, Petrović, Perasović i drugi, ostvarili su povijesni uspjeh osvajanjem srebra. A, do zlata je ipak bilo teško doći jer im je na putu stajao Američki 'Dream team', protiv kojeg su izgubili s rezultatom 85:117.

- Na Olimpijskim igrama 1992. pobjede smo slavili uz Thompsonovu 'Bojnu Čavoglave' - rekao je Rađa, koji je iz te ekipe u najboljem kontaktu ostao sa Stojkom Vrankovićem i Tonijem Kukočom, a prošle godine je i primljen u Kuću slavnih u Springfieldu.

Raspričao se Dino u naša 24 pitanja i o privatnom životu, a ne samo o košarci. S Viktorijom je više od 20 godina, a upoznao ih je Toni Kukoč. Bivša Miss Dalmacije i proslavljeni košarkaš uživaju s trojicom sinova - Rokom, Nikom i Dujom.

24 PITANJA Viktorija Đonlić Rađa: 'Suprug Dino mi je najzgodniji Hrvat...'

- Volim se igrati s njima, voditi ih na trening, u školu, razgovarati s njima. Djeca su obaveza, ali ljubav koju ti oni daju je neopisiva - kaže Dino.

Cijeli intervju možete pogledati na YouTube kanalu 24sata.

Idi na 24sata

Komentari 45

  • milanmilan 24.06.2019.

    Čavoglave treba postati druga hrvatska himna. Svi Hrvati se ponose tom pjesmom i nose je u srcu. Živio Thompson i sve njegove pjesme. Tko voli Hrvatsku i hrvatski narod taj voli i Thompsona i vice versa.

  • 24.06.2019.

    Svi znaju tu pjesmu i svi su ju 90 tih pjevali

  • griskinja 24.06.2019.

    Još se hvališ,jadan li si ,zato nam je država propala što se takvi kao Ti drže propale ideologije i pjevaju ustaške pjesme. Žalosno za SPORT !

Komentiraj...
Vidi sve komentare